mszp.hu | Belföld, Külföld
2021. január 22. 14:14

Miniszterelnök Úr! Több szerénységet!

Miniszterelnök Úr! Több szerénységet!
Ön ma „Brüsszelt” hibáztatta a „köz” rádiójában magyar emberek halála miatt.

Arról beszélt, hogy „Szép dolog az európai egység...de az nem lehetséges, hogy azért haljanak meg magyar emberek, mert a brüsszeli beszerzés lassú”.

Nem tisztem és nem is akarom védeni az Európai Bizottságot, és az EU működését is kétségtelenül lehet kritizálni, de ez nem adhat okot arra, hogy a mai helyzetért „Brüsszelt” tegyük kizárólagos felelőssé! Ön hol volt az elmúlt hónapokban? Ön mit tett az elmúlt években az emberek egészségének és megélhetésének védelmében? Járvány van, gazdasági válság van, megélhetési válság van. Amit pedig a fideszes elittől látunk, azt leginkább úgy lehet jellemezni, mint rablógazdálkodás és tolvajtempó!

Miniszterelnök Úr!

A Fidesz-rezsim felelőssége is, hogy eddig csaknem 12 ezer magyar áldozata van a járványnak! Elfelejtette, mint mondott szeptemberben? Öné minden felelősség, hisz „ezért kapja a fizetését!” Tisztelje meg az áldozatokat és családjaikat azzal, hogy abbahagyja a másokra mutogató cinikus hazudozást! Az emberek több szerénységet és több felelősségvállalást várnak Öntől! Ön döntött úgy, hogy fontosabb a gazdaság, mint az emberéletek megvédése! A Fidesz-rezsim emberei jachtoztak az Adria hullámain ahelyett, hogy felkészültek volna a járvány második hullámára! A Fidesz-rezsim nem akart országos ingyenes tesztelést és szigorú kontaktkutatást! Ön hagyja még mindig terjedni a fertőzést a munkahelyeken, mert beszélni sem hajlandó a 100 százalékos táppénz bevezetéséről!

És ezek után Ön képes azt mondani, hogy a munkahelyeket és a családokat mentik meg. Cinikus hazugság!
 
Önök cserbenhagyták a magyar embereket! A Gazdaságvédelmi Alapban 3628 milliárd forint volt! Lett volna pénz arra, hogy havi nettó 100 ezer forint legyen az álláskeresési támogatás! Lett volna pénz a családi pótlék, a családtámogatás, a GYES és a GYET megduplázására, az alacsony nyugdíjak felzárkóztatására! Minden munkahelyet meg lehetett volna védeni! Létre lehetett volna hozni a „szociális alapjövedelmet” minden rászoruló vagy munkáját elvesztett embernek! Még azt is megtehették volna, hogy – Surányi György javaslata alapján – minden család minden gyermek után kapjon 50 ezer forintot!

De a Fidesz-rezsim ezt a pénzt elpazarolta! A Gazdaságvédelmi Alap háromnegyedét vadászkiállításra, űrkutatásra, stadionépítésre, sportakadémiák támogatására, atlétikai központra, a Budapest-Belgrád vasútvonalra, a Budai Vár felújítására és még ezernyi más dologra költötték.

Miniszterelnök Úr!

Még mindig nincs őszinte beszéd a regisztrációról, az oltási tervről, a tömeges oltás megvalósításáról! Nem tudjuk, mikor kerülnek sorra a pedagógusok, köztisztviselők, kereskedelemben dolgozók. Mi is szurkolunk, hogy minél előbb minél több oltóanyag legyen! De tudni kell, hogy a vakcinával nem lehet jóllakni! A vakcinától nem lesznek új munkahelyek, nem lesz megélhetés! A nélkülöző családok, nyugdíjasok nem tudnak hónapokat várni!

Önnek minden eszköze megvolt és megvan a válságkezeléshez! Ne másra mutogasson a saját hibás döntései miatt, hanem vállalja végre a felelősséget!

Tóth Bertalan,
az MSZP társelnöke, frakcióvezető

Kapcsolódó párttagok