mszp.hu
2021. május 12. 10:06

Miniszterelnöki előválasztás: „Mindenkire szükség lesz, csak arról kell dönteni, ki lesz a csapatkapitány”

Miniszterelnöki előválasztás: „Mindenkire szükség lesz, csak arról kell dönteni, ki lesz a csapatkapitány”
Napokon belül az egész ország megkapja a várva várt választ: finisben a közös program, az előválasztás kidolgozott menetrendje és színre lép az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje egy igazságos és közös haza ígéretével.

Megmutatjuk, hogy megvédjük a közös vizeinket, ha kell, népszavazással, aztán pedig az egész országot – vetítette előre Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója kedd este az ATV Egyenes beszéd című műsorában, annak apropóján, hogy előző este pártja törvényjavaslatot nyújtott be a magyar családok hozzáféréséről a természetes vizekhez, vízpartokhoz.

„Az elmúlt egy évtizedeben a természetes vizek strandjai árdrágítás, lakópark, valamilyen spekuláció részei voltak, aminek véget kell vetni. Van is egy népszavazási kezdeményezésünk, amin hónapok óta ül az NVB, ezért azt döntöttük, hogy ne várjuk meg ennek végét – ami egyébként sok milliárdba kerülne – hanem a parlamentben sürgősségi eljárással még most lépjen hatályba, hogy ne lehessen beépíteni a strandokat és legyen díjmentes a fürdőzés” – jelentette be Molnár Zsolt.

Elmondta, az érintett önkormányzatok felé, amelyeknek ez bevételkiesést okozna, bőséges, tízmilliárdos kompenzációt javasolnak a szocialisták. „Amikor 10 milliárdokért épülnek stadionok, akkor ez játszva bele fog férni” – emelte ki.

Megerősítette, a napokban az előválasztás utolsó részletei is a helyükre kerülnek, ezért május „a nagy bejelentések hónapjának” ígérkezik. Ez egyrészt újabb példája, hogy az MSZP és a demokratikus szövetség elkötelezett az emberekre hallgató, valódi, részvételi demokrácia mellett, másrészt garancia is egyben a sikeres kormányzásra. „Lesz online szavazás és lesz online regisztráció is. Hiller István nagyon pontosan tájékoztatott, hogy igen jól áll már a demokratikus választási szövetség összefésült programja is”.

Kérdésre, hogy hogyan lehet majd egy estleges kétharmados többség hiányában visszaállítani a Fidesz kétharmados törvényeit, elmondta, a jelenlegi jogrendszerben is rengeteg olyan lehetőség van, hogy az új parlamenti többséggel a jogállam helyreállítását, egy tisztességes demokrácia működtetését véghez lehessen vinni. „A választást követően már egy Magyarországnak kell lennie: egy népnek, egy nemzetnek. Olyan országot hozunk létre, ahol ember embernek, magyar magyarnak, itt élő, itt élőnek nem lehet farkasa. Ennek a jövőre kormányt váltó új, közös egységkormánynak mindenkit képviselnie kell”!

Molnár Zsolt kiemelte, az MSZP és a Párbeszéd szövetsége arra számít, hogy Budapest általuk adott főpolgármestere most, ezen a héten bejelenti, hogy elfogadja a szövetség miniszterelnök-jelölti felkérését. „Azt semmiképp ne felejtsük el, itt nem csak egy személyes bejelentés lesz, hanem egy program is. Így biztosak lehetünk benne, hogy amikor Karácsony Gergely meghozza ezt a döntést és be is jelenti, akkor egy programot is fog mögé tenni, és úgy fog elindulni. Természetesen, mi támogatni fogjuk, de a legfontosabb, hogy a választók eldönthetik, hogy a több miniszterelnök-jelölt közül ki lesz, aki vezetni fogja ezt a csapatot, hiszen mindenkire szükség lesz, szó sincs arról, hogy bárki úgymond „kiesne”, a választók arról fognak dönteni, hogy ki legyen a csapatkapitány”.

„Amennyiben Karácsony Gergely ezt a bejelentést megteszi, amire jó esély van, akkor a programja olyan alapvetéseket fog tartalmazni, amely az MSZP-Párbeszéd és Karácsony Gergely személyes hitvallására, a kormányzás fő irányára vonatkozik, szövetségünk közös programja pedig a hat párt és a civilek programja elegye kell, hogy legyen” – hangsúlyozta az MSZP pártigazgatója.

 

A Magyar Kultúra napja

2022-01-22 10:41

Kapcsolódó párttagok