Mint a rabszolgák - Sajtóközlemény

A boltok vasárnapi zárva tartásával járó pihenés nyújtotta örömöket testközelből tapasztalhatja meg minden magyar állampolgár és minden dolgozó ember aki vasárnapi túlórával egészítette ki az amúgy is kevés jövedelmét. Ezt az intézményesített erőszakkal bevezetett rendelkezést a Munka Törvénykönyvének módosítása követi, mint ahogy azt a KDNP javaslatból tudjuk. Semmi szükség nem volt a Munka Törvénykönyvének módosítására, hisz a 2010 előtti Munka Törvénykönyv pontosan azt tartalmazta, amit most a KDNP, mint a dolgozókért „aggódó” kormánypárt javasol.

Számunkra egyértelmű, hogy a dilettánsnak tűnő intézkedések hátterében rafinált, előre kiszámított tervszerűség áll. Reméljük feltűnik a választópolgároknak is, hogy a szociális kiadások lefaragása, a magánnyugdíjak ellopása, az egészségügyi ellátás leépítése, az oktatási rendszer szétverése, stb., mind-mind azért történik, hogy intézményesített erőszakkal az átlagembereket kiszolgáltatott helyzetbe sodorják, ezzel függővé válnak a jelenlegi kormányhatalomtól, megfélemlíthető, irányítható emberek lesznek. Mint a rabszolgák.

A rabszolga olyan ember, akit megfosztottak személyes szabadságától, tárgyként kezelik és mint ilyen, valaki másnak a tulajdona. Fontos jellemző, hogy a szabadságtól való megfosztás fizikai vagy intézményesített erőszakkal történik, célja a gazdasági kizsákmányolás. Az intézményesített erőszak kifejezést mi sem jellemzi jobban, mint mikor egy társadalomban a törvényeket, jogszabályokat szinte kizárólag csak a dolgozó rétegre alkalmazzák.

A mai magyar társadalomban törvényes jogai csak annak vannak aki elég nagy vagyonra tudott szert tenni ahhoz, hogy megfizesse a hatalom képviselőit vagy a korrupt hivatalnokokat, vagyis hazánkban az állampolgár csak a rabszolga szerepét töltheti be. Eldöntik helyette hogy dolgozhat-e vasárnap, alkalmas-e a gyermeke továbbtanulásra, mi legyen a véleménye, kit szeressen – kit utáljon, ki a barátja és ki az ellensége.

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy világossá váljon mindenki számára, ez a rendszer olyan fekély a magyar társadalom testén, melyet mihamarabb el kell távolítani.

 

2015. március 20.

Kurtyán Ferenc       

elnök