Belföld
2012. december 21. 15:21

Mint halottnak a csók

Százmillió forint támogatást utalt át az állam Esztergom számlájára az önhibájukon kívül hátrányos helyzetben lévő (önhiki) önkormányzatok keretéből-tájékoztatott az MTI. Örvendetes, hogy a Fidesz lassan elkezd foglalkozni Esztergom problémáival. Azzal, amit a fideszes városvezetés okozott.

Azonban ezt a százmillió forintos támogatást árnyalja az a tény, hogy a város számláján mínusz 600 millió forint van, köszönhetően az államnak, amiért ebben az évben több, mint 1 milliárd forintot vitt el a városból.

Az elmúlt években Meggyes Tamás vezetésével a város nyakló nélkül vette fel a hiteleket, bocsátott ki kötvényeket olyan beruházásokra, amelyek nem készültek el. Ha mégis elkészültek, akkor pedig viszik a pénzt, és jelentenek újabb súlyos terheket az esztergomi polgároknak.

A Fidesznek és Orbán Viktornak – aki mellesleg Esztergom díszpolgára – erkölcsi kötelessége, hogy helyrehozzák azokat a hibákat, amelyeket az általuk támogatott képviselők és polgármester okoztak.

Ezúton szólítjuk fel őket, hogy ne tetszelegjenek Esztergom megmentőinek képében, hiszen ők juttatták a várost ebbe a helyzetbe. Álszentséget sugall, hogy az Ünnepek előtt egy ilyen gesztussal próbálnak segíteni a városi alkalmazottaknak, hogy azok megkapják a megérdemelt fizetésüket. Jobb lett volna, ha nem is idéznek elő ilyen helyzetet, ahol a közalkalmazottaknak hónapokon keresztül azon kell remegniük, hogy kapnak-e fizetést vagy sem.

Eközben, a fideszes vezetésű Dunaújváros 650 millió forintot kért, és másfél milliárdot kapott Orbán Viktor egyedi döntése alapján.

Winkfein Csaba
országos elnökségi tag