Belföld | egészségügyi ellátórendszer
2013. március 30. 12:04

Mire készül Orbán az egészségügyben?

Orbán Viktor és kétharmados kormánya az elmúlt három évben felfordulást csinált az egészségügyben. A kormányfő a minap kormányhatározatban jelölte ki az ellátórendszer aktuális feladatait az ágazatért felelős államtitkárnak. Az öt azonnali intézkedés az emberi erőforrásigény áttekintését, a foglalkoztatási jogviszonyok rendezését és a teljes ellátórendszer korszerűsítését is érinti.

Vajon mit vár Orbán Viktor az egészségügyi emberi erőforrásigényének, vagy a lakosság egészségi állapotának a felmérésétől, illetve az erről készítendő jelentésektől? Három év után kell jelentésbe foglalni az egészségügyi ellátórendszer égető korszerűsítési igényeit? Három év után akar a miniszterelnök egészségügyi programot hirdetni?

A jelentésdömping annak a jele, hogy a Fidesz-kormány az egészségügy terén is kudarcot vallott. Az ágazat akut problémáinak megoldása helyett pedig még mindig csak kifogásokat és bűnbakokat keres. Az MSZP felszólítja Orbán Viktort, tegye világossá, mire készül az egészségügy területén!

Kormos Kata
szóvivő