eszon.hu
2016. november 08. 16:17

Miskolci adósarc ellen küzd az MSZP

A kormányhivatalhoz fordul az MSZP azért, hogy a fideszes városvezetés ne adóztathassa meg a miskolci ingatlantulajdonosokat.

A törvényességi felügyeletet ellátó kormányhivatalhoz fordul az MSZP azért, hogy 2017. január 1-jétől ne adóztathassa meg a fideszes városvezetés a miskolci ingatlantulajdonosokat.

Minderről dr. Simon Gábor frakcióvezető beszélt kedden Miskolcon.

Hangoztatta: a városvezetés nemhogy nem tesz az elvándorlás ellen, de még fokozza is azt azzal, hogy adó alá veti azokat, akik ugyan egyelőre nem itt élnek, de lakástulajdonuk van a városban.

"Kriza Ákos polgármester hátba szúrja azokat a miskolciakat, akik bár ma az ország más részén, vagy külföldön élnek s dolgoznak, ám még nem tettek le arról, hogy visszatérjenek a városba. Így viszont, hogy elkerüljék az adófizetést, alighanem eladják miskolci ingatlanjukat, s végleg szakítanak Miskolccal" – jelentette ki az MSZP frakcióvezetője.

Emlékeztetett arra, hogy a Fidesz bár adócsökkentést ígért, 2010 óta folyamatosan növelte az adókat – országos és helyi szinten is.

Felhozta azt is, hogy 2014-ben a Kúria egy ilyen ügyben egyszer már állást foglalt: a főváros XIV. kerületi önkormányzatát marasztalta el, kimondva, hogy „törvényellenes az, ha az önkormányzati jogalkotó az adókötelezettség fennálltát, fenn nem álltát, mértékét a lakcímnyilvántartás adataitól teszi függővé". Az önkormányzatot ezért az addig ezen a jogcímen beszedett adó visszafizetésére kötelezte.

Miskolc fideszes vezetésű önkormányzata október 6-án módosította a város építményadóról szóló rendeletét.

Kapcsolódó párttagok