mszp.hu | Belföld | Kriza Ákos Miskolc
2014. szeptember 23. 15:16

Miskolciak győzelme az önkény felett

A miskolciak összefogása másodszor vezetett sikerre az elmúlt időszakban. Először a Földes Ferenc Gimnáziumot, most pedig a Kazinczy Ferenc Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolát mentették meg a gyermekeinknek.

A tanulságok levonása még hátra van, de az már most látszik, hogy amíg nem a szülők, amíg nem a pedagógusok döntenek saját intézményük jövőjéről, addig a miskolcihoz hasonló politikai beavatkozás bármikor és bárhol megtörténhet.

Látjuk és halljuk a sajtó híradásaiból, hogy napi szinten zajlanak az ország minden megyéjében és a fővárosban hasonló incidensek: a hatalom, a politika akar dönteni gyermekeink sorsáról, a szülők, a pedagógusok véleményének mellőzésével.

A probléma tehát rendszerszintű, a veszély mindenkit fenyeget, így éppen itt az ideje, hogy hatékonyan fellépjünk ellene.

Közösen kezdeményezzük a nemzeti köznevelésről szóló törvény módosítását. Kezdeményezzük, hogy a parlament helyezze az őket megillető jogaiba a szülőket, a pedagógusokat, a gyerekeket. Kezdeményezzük, hogy a szülők, és a pedagógusok döntsenek az intézmény vezetőjének személyéről.

A törvényjavaslat elkészítése után, várjuk minden országgyűlési képviselő támogató aláírását!

Varga László,
országgyűlési képviselő, megyei elnök

Pásztor Albert,
független polgármesterjelölt