mszp.hu | Belföld
2023. szeptember 15. 10:49

Miskolcon Veres Pált támogatja az MSZP

Miskolcon Veres Pált támogatja az MSZP
Pénteken reggel sajtótájékoztatón jelentették be, hogy Miskolcon Veres Pált támogatja a Magyar Szocialista Párt polgármester-jelöltként a 2024-es választásokon. Veres Pál már bizonyított, nagyon nehéz években is sikeresen vezette Miskolcot, ezt a munkát folytatni szeretné, amiben a választók segítségét kéri.

Csütörtökön Ózdon tartotta kihelyezett frakcióülését a Magyar Szocialista Párt, ahol meghatározták azokat a feladatokat, politikai célokat, melyeket szeretnének végrehajtani a parlament őszi ülésszakán. Legfontosabb feladatnak a párt azt tartja, hogy a megélhetési válságban segítséget nyújtson az embereknek, és olyan javaslatokat nyújtsanak be, amik megélhetési biztonságot garantálnak. Ilyen javaslat például a minimálbér 350 ezer forintra való emelése, az alacsony nyugdíjak felzárkóztatása, a valós infláció mértékével megegyező nyugdíjemelés, kollektív szerződés az olyan munkahelyeken, ahol vendégmunkások dolgoznak – erről beszélt dr. Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője a péntek reggeli miskolci sajtótájékoztatón. A szocialista politikus azt is hozzátette, hogy minél előbb teljesítenie kell a kormánynak az Unió feltételeit, hogy a magyar emberek hozzájuthassak az uniós forrásokhoz.

„2024-ben egy napon tartják az önkormányzati és európai parlamenti választásokat. Ez nem véletlen. A Fidesz célja az, hogy a demokrata városvezetőket, jó polgármestereket, akik nem fideszesek, azokat kitakarítsa. Akik 2019-ben elnyerték a választók bizalmát, és azóta is bizonyítottak, azokat a Fidesz nem szeretné tovább vezető szerepben látni. Nekünk pedig az a feladatunk, hogy megőrizzük ezeket a városokat, olyan demokratának, erősnek és szociálisan érzékenynek, amit Veres Pál és csapata Miskolcon már bebizonyított” – mondta Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke.

Kunhalmi Ágnes emlékeztetett, hogy 2019 óta a polgármesterek nagyon nehéz helyzetben voltak: jött a Covid, válságok jöttek, majd magas energiaárak, folyamatosak a kormányzati megszorítások. Különösen nehéz a helyzet az ország keleti felében, mint Miskolcon is. Veres Pál vezetése mellett a város nem csak átvészelte ezt a nehéz időszakot, hanem fejlődni is tudott, ezért az MSZP Veres Pált támogatja a jövő évi választásokon.

Veres Pál készen áll arra, hogy megméretesse magát 2024 júniusában. A sajtótájékoztatón arról beszélt, szeretné folytatni a megkezdett munkát, örülne, ha „békeidőben” is tudnának bizonyítani, építkezni. A város ereje a közösségeiben van, Veres Pál szeretné, ha ezek a közösségek mind együtt dolgoznának egy közös célért. Olyan csapatot szeretne kialakítani, akik lokálpatrióták, mind Miskolcért dolgoznak, és szeretné ehhez megtalálni az egyensúlyt a várospolitika és a pártpolitika között.

Varga László, az MSZP elnökhelyettese, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke elmondta, mindig is támogatta Veres Pál munkáját, ami egyszerre szociálisan érzékeny és kiutat keres Miskolc nehéz helyzetéből. Ez a ciklus számos nehézséggel volt terhelve, amit mi sem gondoltunk volna még 2019-ben - mondta.

„A miskolciak értik a nehézségeket, de látják, hogy polgármester úr erős hittel, rajongásig szeretve a várost teszi a dolgát nap, mint nap és ezt díjazzák a miskolciak, ami a közvélemény-kutatásokból is látszik” - zárta beszédét Varga László.