eszon.hu
2016. december 25. 10:32

Miskolcra gulyás, Szerencsre csomag jutott

Miskolcra gulyás, Szerencsre csomag jutott
A rászorulókról idén sem feledkezett meg az MSZP. Miskolcon babgulyást osztottak, Szerencsen csomagot ajándékoztak pénteken.

170 adag ételt osztottak ki a rászorulóknak pénteken az MSZP képviselői, aktivistái Miskolcon, az Újgyőri főtéren. A jótékonysági akcióban – mások mellett – részt vett dr. Varga László, Miskolc országgyűlési képviselője, Káli Sándor, a város korábbi polgármestere, megyei önkormányzati képviselő, illetve Bartha György miskolci önkormányzati képviselő is.

A karácsony előtti ételosztás immár hagyomány Miskolcon, az MSZP decemberi karitatív programsorozatának része. A szocialisták idén is gyűjtöttek ruhaneműt, tartós élelmiszert, gyermekjátékokat a rászorulóknak: a felajánlásokból összeállított csomagokat ezen a héten szállították ki a rászorulóknak, a ruhanemű jelentős részét pedig a Vöröskeresztnek adták át.

A karitatív akciókról szóló, néhány nappal ezelőtti sajtótájékoztatón dr. Varga László ismét rámutatott arra, hogy Magyarországon ma több millióan élnek a létminimum alatt. Az elmúlt években egyre tágabbra nyílt az olló az emberek jövedelmi viszonyai között, a gazdagok még gazdagabbak, a szegények még szegényebbek lettek. Utóbbiak érdekében folytat karitatív akciót karácsony környékén az MSZP, országos szinten is, de Miskolcon már hosszú évek óta. Ez persze csak pillanatnyi, apró segítség a rászorulóknak, a problémáikra állami szinten kell megoldást találni. Éppen ezért, azaz a biztos megélhetésért dolgozta ki és nyújtotta be az MSZP a négypontos parlamenti javaslatcsomagját. Eszerint nettó 100 ezer forintra emelnék a minimálbér mértékét a kis- és közepes vállalkozások terheinek egyidejű csökkentésével, visszaállítanák a nyugdíjemelés régi, a jelenleginél kedvezőbb számítási módját, tovább mérsékelnék az energiaárakat, s minden alapvető élelmiszerre kiterjesztenék az áfacsökkentést.

Nemcsak Miskolcon folytattak ugyanakkor karitatív akciókat a szocialisták, hanem országszerte szinte mindenhol, így Borsod-Abaúj-Zemplén megye több településén is. Szerencsen például szintén pénteken adott át adományt Suskó Viktor helyi elnök egy 31 éves, 5 gyermekét egyedül nevelő édesanyának: a csomag tartós élelmiszert és gyermekjátékokat tartalmaztott. A gyerekek közül a 12 éves Vivien rajzzal köszönte meg a segítséget.

Kapcsolódó párttagok