Mit akar Tarlós a Városligettel?

Tarlós István abbahagyta a bujkálást és végre megszólalt Budapest legújabb szégyenfoltja, az illegális városligeti bolhapiac ügyében. A PeCsa mellett az illegális árusok gyakorlatilag háborítatlanul kínálhatják, gyakran kétes eredetű portékáikat, koszt, szemetet és lesújtó higiéniai állapotokat hagyva maguk után. Most megtudhattuk, a főpolgármester ennek legalizálására készül.

Tény, hogy Budapestnek szüksége van bolhapiacokra, annál is inkább, mert az elmúlt években elszegényedő fővárosiak egy része csak így tud bevételhez jutni, vagy csak ilyen piacon tud vásárolni. A piacoknak azonban valóban alkalmas területen, legálisan, ellenőrzött körülmények között, a szabályokat betartva kell működniük, nem pedig úgy, ahogy ezt most Tarlós István bejelentette: látszatintézkedésekkel, néhány mobil vécével, és némi utólagos takarítással.

Felszólítom Tarlós Istvánt és Papcsák Ferencet Zugló polgármesterét, hogy pontosan kifejtett álláspontjukkal tájékoztassák a budapestieket és a zuglóiakat! Árulják el, milyen terveik vannak a város legnagyobb közparkjával!  Jó lenne hinni, nem az áll-e a dolgok hátterében, hogy Tarlós a ligetre is szemet vetett, akárcsak a Margitszigetre és Papcsák ehhez asszisztál. Esetleg egy Tarlós - Papcsák közös sumákolás terepévé tették a területet, melyben Zugló húzza a rövidebbet?

Tóth Csaba
országgyűlési képviselő