Belföld | tankönyvpénz tolvajkormány
2013. július 21. 15:32

Mit csinál a tolvajkormány a tankönyvpénzzel?

Orbán Viktor és kormánya sikerpropagandaként adja el a családok megsarcolását. Miközben dől a fideszes médiából az iskolai tankönyvekkel kapcsolatos győzelmi jelentés, a valóság egyre zűrzavarosabb, a szülők egyre idegesebbek és felháborodottak.
A tankönyvek előre való kifizetése, a nyár közepén való pénzbeszedés a legtöbb család számára súlyos terhet okoz. Az utalványokkal való befizetés szintén zűrzavarba torkollik, hiszen az országban csak a megyeszékhelyek postáin lehet így kiegyenlíteni a tankönyvek árát. 
 
Ahogy Orbán Viktor az országot sem képes kormányozni, úgy képtelen a kormányzat a tankönyvek beszerzését megnyugtató módon levezényelni. 
 
A legnagyobb átverés azonban, hogy a kormányzat két hónapig ül a beszedett pénzen. A kiadókat ugyanis csak októberben-novemberben fizetik ki. 
 
Ezért a következő kérdésekre várjuk a Fidesz-kormánytól a választ: Kinek a számláján várakozik két hónapot a tankönyvcsomagokért kifizetett körülbelül ötmilliárd forint? Mit tervez a kormányzat (vagy valamelyik maffiacsalád) ezzel a pénzzel? Miért kell előre befizetni ezt az összeget, ha nem kap érte senki tankönyvet? Ez Orbán Viktor tolvajkormányának legújabb lopása?
 
Bangóné Borbély Ildikó
elnökségi tag