mszp.hu | Belföld | Egészségügy
2021. február 02. 19:42

Mit keres fideszes „oltócsoport” egy szociális intézményben?

Az MSZP elfogadhatatlannak tartja, hogy kampánycélokra, a 2022-es országgyűlési választások befolyásolására használja fel a Fidesz az emberek kiszolgáltatottságát. Miközben azt állítják, hogy nem a pártpolitizálás ideje van itt, aközben ők maguk a koronavírus elleni oltóanyag kiszállításából kampányeseményt csinálnak.

Az alábbi kérdésekre várjuk a kormánypártok válaszát:

Az lenne a mindenki előtt titkolt valódi oltási terv, hogy fideszes politikusok és pártkatonák szállítják ki az oltóanyagot a szociális intézményekbe?

Miközben az egész ország korlátozásokkal és járványügyi intézkedésekkel néz szembe, mit keres Sára Botond, a Fővárosi Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott és Simicskó István a KDNP frakcióvezetője, országgyűlési képviselő egy szociális intézményben?

Mivel a prioritási rangsor értelmében még nincsenek beoltva, ezért mit kerestek az intézményben, miért veszélyeztették az ott élők egészségét, akik sokszor családtagjaikkal sem találkozhatnak? Amennyiben nem mentek be az intézménybe, akkor mi a szerepük a vakcinakihordásban? Szimpla kampánypózolásról van-e szó, vagy valódi segítségnyújtásról?

Miközben több mint 12 ezer ember meghalt Magyarországon, várható-e más intézményben hasonló kampányalakulat feltűnése?
Fel kell-e készülnie bentlakásos otthonoknak fotósok előtt pózoló fideszesekre, akik vakcinát visznek ki az intézmények bejáratáig?

Azon túl, hogy választ várunk kérdéseinkre, felszólítjuk a Fideszt, hogy azonnal hagyja abba a vakcina kampányeszközként történő felhasználását!

Kunhalmi Ágnes
az MSZP társelnöke