mszp.hu | Belföld | március 15. népszavazás
2016. február 26. 06:45

Mit kíván a magyar nemzet? Magyarország válaszút előtt

Mit kíván a magyar nemzet? Magyarország válaszút előtt
A népszavazás kezdeményezéséhez való jogot immár nem csak adminisztratív eszközökkel, de fizikailag is akadályozza a hatalom.

Tudjuk, kik érkeztek meg február 23-án reggel a Nemzeti Választási Irodához. Azt is tudjuk, hogy az akadályozás a Fidesz-kormánynak állt érdekében. Tudunk még valamit. Orbán Viktor és kormánya retteg. Félnek az emberek hangjától. Félnek attól, hogy politikájukról a választópolgárok mondjanak ítéletet.
 
Magyarország sokszor szembesült már elnyomó hatalom erejével. Tudjuk milyen az, amikor a hatalom el akarja venni a szabadságunkat. Soha nem ment. Ideig-óráig működött, de végleg sem 1848-ban, sem 1956-ban nem sikerült megtörni a magyarok szabadságvágyát. Most sem fog.
 
Magyarország új szabadságharcában mindenkire számítunk, aki nem akarja, hogy verőemberek állják el előle a demokrácia intézményeit. Nem számít, hogy milyen pártot támogat, nem számít, hogy kire szavazott tíz éve, öt éve vagy két éve.
 
Azokra számítunk, akik továbbra is szabad választást akarnak, akik velünk együtt hiszik, hogy előbb vagyunk a magyar nemzet tagjai, egy kulturális közösség részei, és csak utána vagyunk bármely politikai párt támogatói.
 
Azokra, akiknek fontos a nemzeti függetlenség, belső és külső hatalmaktól egyaránt. Azokra, akik velünk együtt hisznek abban, hogy szabad, egyenlő választáson kell eldőlnie, ki kap felhatalmazást, és milyen program mentén az ország kormányzásárára.
 
Mi, szocialisták azt kívánjuk, hogy 2016. március 15-e a nemzeti szabadság és függetlenség nagyszerű ünnepe, ne pedig az 1989 után életre kelt, de hamvába halt magyar demokrácia szomorú emléknapja legyen.
 
Az esemény linkje: https://www.facebook.com/events/939615492753916/
 
Kunhalmi Ágnes,
az MSZP budapesti elnöke

Kapcsolódó párttagok