Belföld | közlemény korrupció
2013. október 01. 09:48

Mit lehet megbeszélni Viktorral?

Mint egy nemrég nyilvánosságra került hangfelvételből tudjuk, a Papcsákkal összefüggésbe hozott százmillió forintos korrupciógyanús ügyet már nem lehetett megbeszélni Viktorral, mert az annyira kínos.

De vajon mi az, amit meg lehetett vele beszélni?

Például a bajai elcsalt választást, amiről a Fidesznek már hivatalos papírja is van? Ahol a Fidesz szervezetten szállított szavazókat Zsigó Róbert emberének győzelméért?

Vagy arról, hogy miként lehet kisajátítani a trafikokat Lázár János cimborájának törvénytervezete alapján egy világraszóló állami mutyizás keretében?

Lehetett-e Orbánnal beszélni arról, hogy pártjának egyik szombathelyi képviselője drogozik? Hogy saját újdonsült rokonaival szemben felmerült a szervezett falopás gyanúja?

Meg lehetett-e beszélni vele, hogy miként tolhatja ki Simicska Lajos és Nyerges Zsolt a százmilliárdokat az állami közbeszerzéseken? Vagy azt, hogy melyik műkörmös nyerhet állami földeket és melyik helybeli gazda nem?

Megbeszélték-e vele azt, hogy Pintér Sándor korábbi cége évi 270 milliós szerződést köthet a Magyar Postával?  

Akár megbeszélhették a miniszterelnökkel ezeket az ügyeket, akár nem Orbán Viktor nem öncélúan építi diktatúráját, hanem hogy tolvajkormánya minél könnyebben tudja lenyúlni az emberek pénzét.

Ezért kell elzavarni 2014-ben.

Török Zsolt
szóvivő