Stop
2012. július 12. 08:32

Mit sem sejtenek a város lakói - agyrém, amit a Fidesz tervez

Ha Budapesten nem sikerült bevezetni, majd lesz Miskolcon dugódíj? Úgy tudjuk: a Miskolc Városi Közlekedési és a Miskolc Holding Zrt. szakértői sebességkorlátozást és dugódíjat javasolnak a borsodi megyeszékhelyen. A szocialisták szerint ez agyrém.

A miskolci dugódíj bevezetésének vizsgálatát, illetve a 30 kilométer/órás sebességkorlátozási rendszer bevezetését is indítványozzák azok a szakértők, akik részt vettek a Miskolc Holding Zrt. és a Miskolc Városi Közlekedési (MVK) Zrt. gesztorsága alatt futó II. Mobilitási Fórumon - közölte dr. Simon Gábor MSZP-s országgyűlési és önkormányzati képviselő. Információi szerint a Miskolc Fenntartható Közlekedési Tervben is szerepel a dugódíj bevezetésének lehetősége.

A szocialista politikus elmondta: a Holding és az MVK szervezésében megtartott szakértői tanácskozáson "hajmeresztőbbnél hajmeresztőbb" ötletek kerültek elő. A dugódíj és a sebességkorlátozás mellett egyebek közt az is felvetődött, hogy átépítenének egy olyan körforgalmat, amelyet a közelmúltban újítottak fel. Ez lenne az átépítés átépítése - jegyezte meg dr. Simon Gábor.

A dugódíj kapcsán a miskolci képviselő beszélt a város katasztrofális közösségi közlekedéséről is. Úgy véli: a fideszes városvezetés majdnem tönkretette az egész rendszert. A szocialista politikus emlékeztetett arra, hogy a májusban életbe léptetett, nagy felháborodást kiváltó új menetrendről maga dr. Kriza Ákos polgármester is elismerte, hogy az rossz. Dr. Simon Gábor szerint egyértelmű, hogy szakértelem és elképzelés nélkül fog hozzá a fideszes városvezetés olyan rendszerek átalakításába, amelyeknek még a működésével sincs tisztában.

Az Országgyűlés a közelmúltban utasította el azt a módosító indítványt, amely lehetővé tette volna, hogy a fővárosban is bevezethessék a dugódíjat. A módosítót György István és Bagdy Gábor főpolgármester-helyettesek nyújtották be, de végül a honatyák többsége nemmel szavazott, köztük György István is.

Magyar Krisztián  

http://stop.hu/belfold/mit-sem-sejtenek-a-varos-lakoi-agyrem-amit-a-fidesz-tervez/1064347/