mszp.hu | Belföld | útdíj
2015. február 05. 11:13

Mit szeretnek a Fidesz-KDNP politikusai az útdíjban?

Az MSZP igazságtalan és indokolatlan sarcnak tartja az új útdíjrendszert, amit a múlt pénteki útlezárással határozottan ki is nyilvánítottunk. A Győr-Moson-Sopron megyei közgyűlés ellenzéki képviselőivel ezért rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményeztük a mai napra, hogy így tiltakozzunk az eddig ingyenes megyei útszakaszok díjkötelessé tétele ellen.  Az útdíj ugyanis nem más, mint egy újabb pénzbehajtás, amellyel a korrupt kormány emberek ezreit kényszeríti arra, hogy fizessenek azért, ami eddig ingyenes volt.

Azt gondoltuk, hogy a kormánypárti politikusok képesek lesznek végre belátni, hogy nekik az őket megválasztó emberek érdekeit kell
képviselniük, és bíztunk benne, hogy a józan ész és a megsarcolt emberek iránti együttérzés miatt ők is fellépnek az újabb teher ellen. Más megyék kormánypárti politikusai legalább eljátszották a lakóhelyükön élőknek, hogy nem értenek egyet az útdíjjal, és óvatosan lázadoztak. A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat FIDESZ-KDNP frakciója még a látszatra sem ad. A fideszes képviselők testületileg távol maradtak a mai üléstől, határozatképtelenné tették a rendkívüli közgyűlést.

Sajnálattal látjuk, hogy a megye fideszes politikusaira is ugyanaz az arrogáns és pökhendi viselkedés jellemző, mint országos társaikra. Németh Zoltán párttársai ugyanis mai távolmaradásukkal egyértelműen kinyilvánították, hogy érzéketlenek az emberek problémáira, és a haverokon kívül őket sem érdekli más.

Győr, 2015. február 5.

Kránitz László
megyei elnök