mszp.hu | Belföld
2022. január 12. 12:32

Mit tett Sztojka Attila a „körön belül lévő” ORÖ-s képviselők hűtlen kezelése ügyében?

A Népszava birtokába került újabb hangfelvétel alapján Sztojka Attilának tudomása van arról, hogy az Országos Roma Önkormányzat „körön belül lévő” képviselőinek a tiszteletdíjuk mellett a „foglalkoztatási intézetben van egy másik szerződésük”, ami saját bevallása szerint is hűtlen kezelést jelent. Ezek után Sztojka Attila nem maradhat továbbra is csendben!

A kormánybiztosnak választ kell adnia arra, hogy mióta tudott a törvénysértésekről és mit tett azok felszámolása érdekében. Tett-e feljelentést az ügyben, kezdeményezett-e vizsgálatot?

Mindezek mellett Orbán Viktortól és Pintér Sándortól kérdezzük, hogy milyen következményei lesznek annak, ha beigazolódik, hogy a roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos, egyben a Belügyminisztériumhoz tartozó Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság főigazgatója nem tett feljelentést egy általa ismert bűncselekmény ügyében?

Sztojka Attila méltatlanná vált bármilyen kormányzati pozíció betöltésére, ezért ha nem hajlandó lemondani, akkor azonnali hatállyal intézkedni kell a felmentéséről és a felelősségre vonásáról!

MSZP