2012. június 19. 09:23

Mitől üres mára az emberek zsebe?

Miközben az emberek küzdenek a megélhetésért, kormányunk újabb 1 milliárdot költ levelezésre. Az MSZP Szabolcs Megyei Szervezet csatlakozik mindazon megyei szervezetekhez, akik ezeket a kérdőíveket begyűjtik, majd leadjuk a méhtelepre, és ebből a bevételből is a rászorulókat fogjuk támogatni. Az áremelkedések tükrében folytatta a két év értékelését Halmi József, alelnök.

„Emelkedő árak + Csökkenő bérek = Fidesz. „ – sokat hangoztattam már, mondta az alelnök úr.
A kristálycukor ára: 2010 május - 190 forint, 2012 május - 298 forint, azaz 56%-os emelés.
A tojás: 10 db 326 forint 2010 májusban, és  454 forint 2012 május, (év közben még magasabb volt), azaz 39%-os emelés.

A burgonya 52 %-kal drágább, az alma 49%-kal, a liszt 43%-kal, a PB gázpalack 32%-kal.
A Fidesz-KDNP ellenzékben azt sugallta az embereknek, hogy ha ők lesznek kormányon kánaán lesz, és kolbászból lesz a kerítés. Adócsökkentés, járulékcsökkentés helyett kapott a magyar nép adókat, és járulékemeléseket.

Megszűnt az adójóváírás, csökkent a cafeteria, csökkent az étkezési utalványok értéke. Emelkedtek a munkavállalói járulékok. Az Áfa 27%-ra emelkedett. Baleseti adót vezettek be, illetéket emeltek, chipsadót hoztak létre, EVA-t emeltek, környezetvédelmi termékdíjat emeltek, egészségügyi szolgáltatás járulékot 5100-ról 6390 forintra. Bevezették a kötelező kamarai tagságot 5000 forintos tagdíjjal, a magányszemélyek kommunális adóját emelték. Sorolhatnám mindazt, amit ők ellenkezőleg csinálnak, mint amit ígértek.
 
Magyarországon nehéz megélni, Sz.-Sz.-B. megyében még nehezebb. Nem növekednek a munkahelyek száma, hanem csökkennek, nő a munkanélküliség. Csökkenek az ellátások, az emberek helyzete kilátástalan.

A megyei képviselőknek pedig már el kellene gondolkodni félidőben arról, hogy kit képviselnek. A megyei szavazó állampolgárokat, vagy a Fidesz-KDNP-t, mert eddig még csak azt képviselték. Nincs rá példa, ami a megyére a kormánypárt felől pozitív hatással lenne és ezt, a mi Fidesz-KDNP-s  megyei képviselőinknek köszönhetnénk.