Modern Városok Program - Magyarok százezrei lettek átverve.

Modern Városok Program - Magyarok százezrei lettek átverve.
Orbán Viktorral szólva: „Veszprém hatalmas sallert kapott a Fidesztől!” derül ki a 1422/2016. (VII. 29.) számú kormányhatározatból.

A Modern Városok Program megállapodás keretében 2016. május 10-én a miniszterelnök azt ígérte, hogy a kormány olyan megállapodást köt a büszke megyei jogú városokkal, amelynek köszönhetően a vidéki fejlődés zászlóshajói, sikeres modern városok lehetnek.

Az inkább kampányfogásnak semmint szerződésnek tekinthető megállapodásban – amely furcsa módon csak írásbeli kérésem után lett nyilvános – az is szerepel, hogy: „Nekünk magyaroknak a modern város a magyar várost jelenti, amit a magyar temperamentum és észjárás alakít ki.”

A felelőtlen kampány-ígérgetés nem magyar, hanem Fidesz észjárás.
Akik még esetleg hittek a veszprémi időközi országgyűlési választásokon a „kötélhágcsót a holdra” is megígérő, a 2/3-os többséget mégis elvesztő Fideszben, most végképp csalódniuk kell.

A kormányhatározattal nem csak Veszprém kapott sallert, hanem több nagyváros is.
Kiderült, hogy a Modern Városok Program nem más, mint komolytalan, betartani sem szándékozott ígérgetések sokasága.
Magyarok százezrei lettek átverve. A Fidesz rezsim így működik.

Korábban már szembesültünk vele, hogy leálltak a 8-as főút Veszprémet érintő fejlesztései, sikertelen az intermodális (közösségi közlekedési) csomópont pályázat, várat magára a 4 milliárdos uszoda fejlesztés, közműcégeink százmilliós veszteségektől fuldokolnak.

Most újabb érdemi fejlesztésektől esik el a város, mert elmarad a 82-es főút (Fidesz által már 2013-ra ígért) Gyulafirátótot és Kádártát elkerülő szakasza. Ennek további következménye, hogy ez nehezíti az ígért uszoda megközelítését és nagyban rontja az olimpiai eseményhelyszínnek beígért Veszprém Aréna fejlesztési esélyeit.

Ennél is fájóbb, hogy a kormány visszavonta az új völgyhíd és az ehhez kapcsolódó, a város elérhetőségét javító közútfejlesztési ígéretét. Az előkészítés még a 2002-2006 közötti szocialista városvezetéshez kötődik. A Fidesz vezette önkormányzat azóta nem tudja a szükséges forrásokat előteremteni.

Veszprémnek érdemi fejlesztések helyett csak apró morzsák jutnak: dupla körforgalmak, drágán megvalósuló kerékpárutak, néhány épület felújítás, szürke belváros, felelőtlen ígérgetések, no meg saller.

A városvezetésnek - ha a veszprémiek érdekeit akarja képviselni – Közgyűlési határozattal megerősítve kell kérnie a kormánytól a megígért fejlesztések szerződés szerinti teljesítését.

Ha ezt nem teszik, akkor nyilvánvalóan nem a veszprémieket,
hanem a Fideszt szolgálják!

Kapcsolódó párttagok