MTI/mszp.hu | Belföld | Debrecen népszavazás 2016
2016. szeptember 29. 15:36

Molnár Gyula: megvédjük az ország uniós tagságát

Molnár Gyula: megvédjük az ország uniós tagságát
2004-ben bevittük az országot az Európai Unióba, 2016-ben mi védjük meg Magyarországot, hogy ne lehessen kivezetni az unióból - mondta Molnár Gyula, az MSZP elnöke csütörtökön Debrecen főterén, a párt nőszervezetének Szeretettel a gyűlölet ellen című rendezvényén.

Egy következmények nélküli népszavazásból csinál Orbán Viktor élet-halál harcot, folytat a Fidesz hazánkban talán még soha nem látott mértékű gyűlöletkampányt. Egy olyan, a magyar társadalmat végletesen megosztó uszítás folyik a kormány részéről, amelynek a következményei beláthatatlanok. Az országnak nyugalomra, békességre van szüksége – hangsúlyozta a pártelnök.

Kitért arra is, hogy a példátlan gyűlöletkampányával a Fidesz az ország valódi gondjairól, hazánk igazi sorskérdéseiről tereli el a magyar emberek figyelmét. Orbán Viktor azt szeretné, ha nem beszélnénk a haldokló egészségügyről, a gyermekéhezésről, a nyomorban élő milliókról, a válságban levő közoktatásról. A Fidesz-kabinet kormányzás helyett uszít, és a sötétség legmélyebb bugyrába taszítja az országot.

Az MSZP Nőtagozatának elnöke, Gurmai Zita beszédében a női összefogást sürgetett a gyűlölet minden formája ellen.  A Fidesz-kormány népszavazási kampánya egyre gátlástalanabb, az uszítás, a gyűlöletkeltés minden határt túllépett, ma már része az emberek mindennapjainak – mondta. A politikus hangsúlyozta: Európában nincs kötelező betelepítési kvóta, a kormány "hazug, értelmetlen és álságos" kampányt folytat a migrációról.

A rendezvényt fütyülő, ordibáló ellentüntetők igyekeztek megzavarni. Az ellentüntetők hangadóját, szervezőjét csak a rendezvény után vonták rendőri intézkedés alá. Őt szabálysértés elkövetésének gyanúja miatt állították elő.

fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Kapcsolódó párttagok