mszp.hu | Belföld, Külföld
2020. szeptember 01. 10:57

Molnár Zsolt: 1939. szeptember 1. - Soha többé háborút!

Molnár Zsolt: 1939. szeptember 1. - Soha többé háborút!
„Abban hiszek, hogy a történelemnek az a korszaka, amikor diktátorok, nemzetvezetők, „messiások” vezették Európát, örökre a történelem süllyesztőjébe került” – mondta szeptember elsején Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke, pártigazgatója a II. világháború kitörésének napjára emlékezve, a Lengyel Köztársaság budapesti nagykövetsége előtt.

Molnár a megemlékezésen kiemelte: a 81 évvel ezelőtt kirobbant fegyveres konfliktus a világtörténelem legborzalmasabb tragédiájához vezetett, több tízmillió áldozatot követelve.

„Azonban ez az Európa egy ilyen világégés, egy ilyen drámai esemény után megerősödve, az Európai Közösség, majd az Európai Unió képében született újjá” – hangsúlyozta a politikus, majd hozzátette: ez a közösség nem a háborúban, a vérontásban, hanem a viták békés rendezésében, a konszenzuskeresésben hisz.

„Ebben hisz a Magyar Szocialista Párt és ebben hiszek én is. Egy olyan Európai Unióban, ahol minden nép és nemzet megőrizheti kultúráját és identitását, és ahol a történelemnek az a korszaka, amikor diktátorok, nemzetvezetők, „messiások” vezették Európát, örökre a történelem süllyesztőjébe került.”

Kapcsolódó párttagok