mszp.hu | Belföld
2023. április 21. 21:15

Molnár Zsolt: A kormány mellébeszél a hatósági áras strandbelépők ügyében

Molnár Zsolt: A kormány mellébeszél a hatósági áras strandbelépők ügyében
Van még olyan fizetős strand, ahová 600 forintért be lehet menni. „Ez arról árulkodik, hogy még ennyi pénzből is ki lehet gazdálkodni azt, hogy üzemeltessenek egy strandot” – mondta Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója, országgyűlési képviselő a SpiritFM csütörtök reggeli adásában.

Irreálisan magas a természetes tavak melletti strandok belépőinek ára, ezért az MSZP azt kezdeményezte, hogy a hatósági ársapkákat terjesszék ki a strandbelépőkre is. „A kormánynak megvan minden lehetősége, hogy rendeleti úton megtegye ezt, akár pár nap alatt. Természetesen érdeklődéssel figyeltük, hogy a kommunikációjukban érdeklődést és nyitottságot mutattak, hiszen a magyar családok üdüléséről és pihenéséről van szó” – mondta Molnár Zsolt. A Balatonnál nő a vízszint, így egy jó idénynek nézhetnénk elébe, ha nem lennének irreálisan magasak az árak – tette hozzá.

A hírek arról is szóltak, hogy Zánkán és Balatonalmádiban 30-50 százalékkal nőttek a belépők árai, amelyek már a 2000 forintot ostromolják. Ezek nyilvánvalóan irreális terheket jelentenek a családok számára. „Egy ellenzéki politikusnak az is a dolga, hogy türelmetlen legyen és számon kérje a kormányon a nyitott kapuk politikáját. Hogy ez egy üres szólam volt vagy van-e benne tartalom, ez ki fog rövidesen derülni” – érvelt Molnár Zsolt.

Az MSZP első körben azt szeretné elérni, hogy a természet által létrehozott, kizárólagos állami tulajdonban lévő strandok esetében ne lehessen 600 forintnál nagyobb a belépőár. A végső cél az lenne, hogy ne legyenek fizetősek azok a strandok, amelyek a természetes vizek mellett vannak.

Az ársapkákkal kapcsolatosan az MSZP azt az álláspontot képviseli, hogy a kormány rossz gazdaságpolitikája és rossz adópolitikája miatt ilyen magas az infláció. Amíg ez nem csökken érdemben, addig szükség van az ársapkákra, mert a magyar családok számára ez egy segítséget jelent, különösen az élelmiszerárak tekintetében. Az ellenzék szinte egységesen követeli, hogy az élelmiszerek áfáját csökkentsék. Az alapvető élelmiszerek esetében pedig el kell törölni az áfát.

Az MSZP országgyűlési képviselője a főváros anyagi helyzetével kapcsolatos kérdésekre reagálva elmondta, hogy a párt támogatja a budapesti városvezetés koncepcióját, ugyanis Kiss Ambrus és Tüttő Kata is felelős politikát folytatnak, ami lehetővé tette, hogy Budapest egyáltalán talpon maradjon. „Miközben a kormánynak a szép csendes kivéreztetés a célja. Ez zajlik évek óta, amióta Karácsony Gergely főpolgármester lett. A főváros ellehetetlenítse zajlik” – érvelt Molnár Zsolt. A kormánynak a forráselvonásokkal az a célja, hogy kényszerpályára állítsa a fővárost, amely egy szép csendes amortizációt okoz nemcsak műszaki és infrastrukturális értelemben, hanem politikailag is. „Ebben a politikai és gazdasági helyzetben már az bravúr, hogy a főváros egyáltalán az elmúlt éveket túlélte” – mondta az MSZP pártigazgatója.

Kapcsolódó párttagok