mszp.hu | Belföld
2024. április 07. 11:18

Molnár Zsolt: A nemzeti függetlenségért a mai politikusoknak is tennie kell

Molnár Zsolt: A nemzeti függetlenségért a mai politikusoknak is tennie kell
Isaszegen, a 175 éve a magyar csapatok által aratott döntő győzelem helyszínén tartott megemlékezést Molnár Zsolt MSZP-s országgyűlési képviselő, a Nemzeti Összetartozás Bizottság alelnöke és Barabás István, az isaszegi MSZP elnöke.
A megemlékezésen Molnár Zsolt pártigazgató emlékeztetett, hogy a magyar csapatok által elért döntő győzelem hozzájárult az ország jelentős részének felszabadításához.
Az MSZP országgyűlési képviselője elmondta, hogy a nemzeti függetlenség iránti küzdelem hazaszeretettel párosult azokban a honvédtisztekben, akik származásuk szerint más-más társadalmi csoportból származtak, sokszor nem is magyar anyanyelvűek voltak, de a szívük magyar volt. A magyar honvédek pedig együtt küzdöttek a nemzeti függetlenségért. A Kárpát-medencében a magyarság nemzeti függetlensége az ezt követő 175 évben is sokszor veszélyeztetve volt. 
 
„Ezért a nemzeti függetlenségért kell a mai politikusoknak is cselekedniük, hogy megőrizzék az ország szuverenitását” – fogalmazott Molnár Zsolt, majd hozzátette, hogy a patrióta szociáldemokraták szerint ez minden magyar politikus feladata a jövőre nézve. 
 
Barabás István, az isaszegi MSZP elnöke elmondta, hogy Isaszeg a szabadság városa volt 1849-ben, 2024-ben is a szabadság városának kell maradnia, a függetlenséget meg kell őrizni minden külső támadástól. Az isaszegi Honvéd-emlékmű a város méltó jelképe, amely a lovát vesztett, de a zászlóját megtartó huszár emlékműve – ez az szobor tiszteleg azok előtt, akik életüket adták a szabadságért. 
 

Kapcsolódó párttagok