Molnár Zsolt: hideg racionalitással kell jelöltet választania az ellenzéknek

Az MSZP kampányfőnöke szerint ellenzéki együttműködés nélkül nem lesz kormányváltás. Molnár Zsolt szocialista országgyűlési képviselő az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt erről.

Lesz együttműködés, mert az új választási rendszer és a kormányzati politika megköveteli, hogy a balliberális oldal megegyezzen és fogjon össze, mert így van lehetőség a kormányváltásra - a mondta az InfoRádió Aréna című műsorában az MSZP kampányfőnöke.

Molnár Zsolt hozzátette: a megegyezéshez vezető út rögös. Sok olyan érdeknek és szempontnak kell megfelelni, amelyek nem könnyen hozhatók egy közös hajóba, bár nem lehetetlen a feladat.

Az MSZP maximális nyitottságot mutat ebben a kérdésben, Mesterházy Attila már többször kezdeményezett megbeszéléseket - hangsúlyozta a szocialista képviselő, aki szerint meg kell adni az esélyt a demokratikus ellenzéki oldalnak, hogy kormányváltást hajtson végre. Ehhez megegyezés kell, és bízik abban, hogy nemcsak az MSZP, hanem más pártok és szervezetek is érzik ezt a felelősséget.

Lehet hitkérdést csinálni abból, ki legyen az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, de egy ponton túl ha a hitkérdés nem vezet eredményre, akkor a realitás alapján, hideg racionalitással, érzelemmentesen kell meghozni a döntést - fogalmazott a politikus.