mszp.hu | Belföld
2023. június 30. 15:22

Javaslataink elérhetővé tennék a nyaralást a magyar családoknak, de a kormány ezt nem támogatja

Javaslataink elérhetővé tennék a nyaralást a magyar családoknak, de a kormány ezt nem támogatja
„Hosszú távú célja a Magyar Szocialista Pártnak – és nekem is képviselőként –, hogy a fizetőkapuk tűnjenek el a Balaton partjáról” – mondta Molnár Zsolt országgyűlési képviselő, az MSZP pártigazgatója, a pénteki, Balatonfüreden megtartott sajtótájékoztatóján.
A magyar családok számára elviselhetetlen anyagi terhet jelent egy balatoni nyaralás, értve ezalatt a strandbelépő, a parkolás és a szállások költségeit is.
 
„A strandbelépő, a mögöttem lévő strandon 2100 forint egy felnőttnek, és 1300 forint egy gyermeknek” – mondta Molnár Zsolt, a balatonfüredi Esterházy Strand bejárata előtt.
 
A Magyar Szocialista Párt több javaslatot is benyújtott az Országgyűlésnek, hogy a magyar családok számára megkönnyítse a nyaralást, a pihenést. Az MSZP javaslatai érezhető segítséget jelentenének.
 
A kormánytöbbség cinikusan áll a kérdéshez, hiszen arról beszél, hogy az MSZP nyitott kapukat dönget, ugyanakkor nem volt hajlandó napirendre venni azokat a javaslatokat, amelyek hatósági árassá tették volna a strandbelépőket – 600 forintban maximalizálva a felnőtt belépőjegy árát –, valamint azt a javaslatot sem támogatták, hogy a családok kapjanak 100 ezer forintos üdülési támogatást. A kormánytöbbség nem támogatta azt sem, hogy a Balatonba mindenhol fizetőkapuk nélkül lehessen bejutni.
 
A Molnár Zsolt által benyújtott javaslatok nagy segítséget jelentenének a leginkább rászoruló családoknak, hogy kifizethessenek egy üdülést a Balatonnál, a Velencei-tónál, vagy a Fertő-tónál.
 
„A küzdelmet folytatjuk, és nem adjuk fel. Ezen a nyáron is jelentkezünk sok helyről. Itt az Esterházy Strandnál meg fogjuk nézni, hogy milyen szolgáltatást kap 2100 forintért egy felnőtt állampolgár azon kívül, hogy átmehet egy kapun és kifizeti a belépőjegyet” – mondta az MSZP országgyűlési képviselője.

Kapcsolódó párttagok