mszp.hu | Belföld
2023. október 03. 14:36

Molnár Zsolt: Közös ellenzéki munkacsoport létrehozását kezdeményezi az MSZP

Molnár Zsolt: Közös ellenzéki munkacsoport létrehozását kezdeményezi az MSZP
Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója az Országgyűlés Gazdasági Bizottságának ülését követően sajtótájékoztatóján elmondta, sajnálatos módon a kormánytöbbség nem vette tárgysorozatba azon javaslatokat, melyek az utak biztonságáról és az emberi élet védelméről szólnak. „Ezzel is bizonyították a kormánypártok, azt a felelőtlen politizálásukat, amit már sajnosévek óta láthatunk” – foglalta össze az MSZP országgyűlési képviselője, aki egy közös ellenzéki munkacsoport létrehozását is kezdeményezte.

Molnár Zsolt elmondta, a javaslatok az utak biztonságosabbá tételéről szóltak, valamint arról, hogyan lehetne az emberi életet és a testi épséget jobban megvédeni és hogyan lehetne olyan feltételekhez kötni az autózást, amely megfelel korunk kihívásainak, a mobilizáció fejlődésének.

Az MSZP pártigazgatója kifejtette, változtatni kívánt a Büntető törvénykönyvön, hiszen az olyan elavult szabályozásokat tartalmaz, melyek nem teszik lehetővé a hatékony fellépést azokkal az ámokfutókkal, száguldozókkal szemben, akik veszélyeztetik az emberek életét, biztonságát.

Emellett az MSZP országgyűlési képviselője kezdeményezte a nyár folyamán, hogy a jogosítványok is kategóriákra legyenek bontva, hiszen az tapasztalható, hogy bizonyos teljesítményszintek speciális tudást, újabb feltételeket kívánnak. Éppen ezért kezdeményezte, hogy a 400 lóerő feletti teljesítményű autók esetében külön jogosítványra, speciális vizsgára, szakmai alkalmasságra legyen szükség. Valamint, hogy a kezdő sofőrök az első 3 évben csak 200 lóerő teljesítményig vezethessenek autót. 3 évnyi rutin ugyanis elegendő ahhoz, hogy megszokja a sofőr a közlekedési körülményeket és biztonságosan tudjon vezetni.

„Sajnálatos, hogy ezeket a javaslatainkat még megfontolásra sem tartották érdemesnek a kormánypártok, lesöpörték az asztalról” – véleményezte a bizottság döntését az MSZP pártigazgatója. Ennek ellenér nem adja fel a küzdelmet, dr. Tóth Bertalan frakcióvezetővel levélben fordultak az ellenzéki pártokhoz, hogy közös munkacsoportot hozzanak létre. Így több esély lenne az emberi élet és a biztonság védelmének a garantálására, mondta el Molnár Zsolt, aki hisz benne, hogy az ellenzéki együttműködés ezen a szakmai területen majd sikerre vezet, hiszen az EU-tól kezdve a közlekedési szakértőkig mindenki tudja, hogy lépésekre, cselekvésre van szükség, mivel annyira megnőtt a súlyos balesetek száma és azon ámokfutóké, akik nem tisztelik az emberi életet.

„Mi, magyar szociáldemokraták az élet oldalán állunk, a testi épséget kívánjuk megvédeni és egy olyan fontos szakmai kérdésnek tartjuk ezt, ami messze fontosabb, mint a pártérdek. Sajnos a kormánypártok ma nem ezt bizonyították” – zárta sajtótájékoztatóját Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója.

Kapcsolódó párttagok