mszp.hu | Belföld
2020. március 03. 13:29

Molnár Zsolt: Lesz még az MSZP az ellenzék vezető ereje

Molnár Zsolt: Lesz még az MSZP az ellenzék vezető ereje
Lesz még a Magyar Szocialista Párt az ellenzék vezető ereje – jelentette ki Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója kedden, konkrétumokat nélkülöző „találgatásnak” és „vélelemnek” nevezve a DK elnökének azt az állítását, hogy három teljes vidéki szocialista alapszervezet át akar lépni a DK-ba.

„Még jele sincs ilyennek” – mondta.

 „Köszönjük szépen elnök úrnak ezt a heroikus küzdelmet” – jegyezte meg csípősen Gyurcsány Ferencnek arra az állítására, hogy ő maga tartja vissza az alapszervezeteket az átlépéstől. Gyurcsány kijelentése „ebben a formában ez az ellenzéki bizalom rombolásához vezet” – figyelmeztetett Molnár.

„A helyes eljárás ilyenkor az, hogy fölhívja a Magyar Szocialista Párt elnökét, és elmondja a konkrétumokat” – folytatta. A tanú című filmből idézve „nagyon komoly névtelen feljelentésnek” nevezte Gyurcsány Ferenc állítását.

Kérdésre határozottan tagadta, hogy az MSZP szétesőfélben lenne, mondván: „ezt az érzetet akarják kelteni”.

„A Magyar Szocialista Párt a helyén van, azt is mondhatnám, hogy lesz még a Magyar Szocialista Párt az ellenzék vezető ereje” – jelentette ki.

Kizártnak nevezte az MSZP és a DK összeolvadását, szövetségesnek nevezve a DK-t, akivel egy listán fognak indulni más pártokkal együtt. Kizárta azt is, hogy az MSZP bevezetné a kettős párttagságot. Azt mondta, folyik az ellenzéki közös gondolkodás és a tárgyalások, melyek eredményével majd a nyilvánosság elé fognak állni.

Átérve a párt e héten kezdett akciójára, elmondta: a jövedéki adó egyharmadát, nagyjából 250 milliárd forintot a befizetett gépjárműadó arányában a települési önkormányzatoknál hagyná az MSZP, tömegközlekedés fejlesztésére és útfelújításra.

Ennek érdekében hétfőn törvényjavaslatot nyújtottak be, benzinkutakon osztanak szórólapot és aláírást gyűjtenek az akció sikeréért. Felkeresik a nyolc önkormányzati szövetséget is támogatásért.

„Megküzdünk azért, hogy ne kátyús utakon menjünk, hogy a buszozás, az ne legyen azonos a zötykölődés fogalmával. Konkrét akciókat /szervezünk/, állampolgárokkal fogunk foglalkozni, készítjük a programunkat és gratulálunk Tóth Józsefnek és csapatának, akik egyedül sikert értek el” Budapest XIII. kerületében az időközi önkormányzati képviselő-választáson vasárnap – mondta.

Kapcsolódó párttagok