mszp.hu | Belföld
2022. január 25. 15:12

Lezajlott az aláírásgyűjtés, most a szociális és gazdasági ügyek kerülnek előtérbe

Lezajlott az aláírásgyűjtés, most a szociális és gazdasági ügyek kerülnek előtérbe
A hétvégi adok-kapok után ismét rá lehet fordulni az emberek számára legfontosabb, középtávú ügyekre és azok jó megoldásaira.

A gazdaságpolitika sikertelenségéről és a minisztériumok körüli diplomaosztogatási botrányokról is próbálja elterelni a fideszes kormány a figyelmet – utalt rá Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója, hétfőn a Spirit FM Beszóló című műsorában.

Reagálva a hétvégén jött váratlan hírre Bangóné Borbély Ildikó, szocialista országgyűlési képviselő diplomájának nemlétéről Molnár emlékeztetett, mindenképp elítélendő, ha valaki valótlant állít a végzettségével kapcsolatban, de nem ez volt mostanában az egyetlen ilyen eset. „Néhány egyetemen kormánypárti politikusokhoz köthetően felmerült, hogy nem teljesen fair körülmények között zajlottak a vizsgák. (…) Erre adott válaszként került elő Bangóné esete”.

Kiemelte, az MSZP-ben alapvető a választókkal szembeni igazmondás, ezért 24 órán belül elhatárolódtak tőle: elfogadták a képviselőasszony listáról való lemondását és a pártból való kilépését is. Közölte, Bangóné parlamenti képviselői mandátumának helyzetéről még nincsenek információk.

Az Egységben Magyarországért népszavazási aláírásgyűjtés-kezdeményezéséről kérdezve elmondta, „Amit vállaltunk, azt megtettük: nyilván lehetett volna még sikeresebb, de ne felejtsük el, hogy messze a törvényi határidő előtt hónapokkal a szükséges aláírásoknál 35 ezerrel több gyűlt össze [235.000]”.

Az MSZP pártigazgatója arról is beszélt, hogy gazdasági vonalon az Egységben Magyarországért a forint gyengítését fogja megfordítani, a kormány csirkefarhát-ár hatósági rögzítése nem a valós, fenntartható megoldás. „A valós megoldás természetesen az, hogyha a kormány gazdaságpolitikája a forint-euró árfolyamot olyan irányba tudja terelni, hogy ne szakadjon szét, hogyha az adók, a jövedéki adók, az ÁFA –különösen az élelmiszerek esetében – növelik a kedvezményes kulcs alkalmazását. Ezt a javaslatot például a Szocialista Párt, az ellenzék tette, hogy az alapvető élelmiszerek skálája, amelyek az 5%-os kulcsba tartoznak, bővüljön”.

Hozzátette, ezek nemcsak az MSZP által kezdeményezett legfontosabb gazdaságpolitikai célok, hanem az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltjével is egyeztetett, elfogadott célok. „Márki-Zay Péter egy tehetséges, kitűnő politikus, aki jó eséllyel Magyarország következő miniszterelnöke lesz: nagyon kiegyensúlyozott, jó viszonyban van az MSZP vezetőivel. (…) Ez egy olyan kapcsolat, ami szükséges a választási győzelemhez és az együttműködéshez” – hangsúlyozta

Molnár Zsolt megerősítette, igaz az, hogy az ország nagyvárosaiban sokkal szervezetettebb, aktívabb az ellenzék, mint a vidéki kistelepüléseken, de a problémát inkább egy megoldandó feladatnak nevezte, semmint okot a túlzott aggodalomra.

Kapcsolódó párttagok