mszp.hu | Belföld
2024. május 05. 13:25

Molnár Zsolt: Navracsics Tibor végre felismerte a Balatonnál, hogy a sörrel a sörhab is jár

Molnár Zsolt: Navracsics Tibor végre felismerte a Balatonnál, hogy a sörrel a sörhab is jár
A Balaton környékén meg kellene teremteni egy olyan egyensúlyt, hogy az üdülő tulajdonosok, az ingázók, valamint az állandó lakosok is sajátjuknak érezhessék ezt a csodálatos természeti kincset – mondta Molnár Zsolt országgyűlési képviselő, az MSZP pártigazgatója a vasárnapi Balatonnál tartott sajtótájékoztatóján.
Molnár Zsolt sajtótájékoztatója elején köszöntötte az édesanyákat anyák napja alkalmából. Az MSZP pártigazgatója elmondta, hogy a Balaton jóval régebbi, mint a magyar államiság, ezért különösen vigyáznunk kell rá, mint nemzeti kincsre, hogy a következő generációk számára is tovább örökíthessük ezt az értéket. 
 
Navracsics Tibor az elmúlt időszakban két konferencián is beszélt a Balatonról. A miniszter márciusban feltette azt a kérdést, hogy a Balaton lakóhely-e vagy üdülő. Néhány nappal ezelőtt egy veszprémi konferencián, talán meghallva az ellenzéki politikusok hangját, már lakóhelyként és üdülőként hivatkozott a Balatonra. Ez a dilemma 150 éve létezik, de ezidáig békességben megfértek egymás mellett az üdülők és az állandó lakosok. 
„Nagyon helyes dolog, hogy támogassuk, hogy a Balaton környékén megmaradjon az állandó lakosság, és a fiatalok is boldogulni tudjanak” – fogalmazott Molnár Zsolt. 
 
Az államnak nincs dolga azzal kapcsolatosan, hogy a Balatonnál felmentek az ingatlanárak, azonban sok más feladata lenne, mint például a bérlakás-építés, hiszen a helyi fiatalok nem irreális áron szeretnének lakóparkba költözni, hanem bérlakásokat vennének igénybe.  A másik fontos feladat pedig a munkahelyteremtés lenne, hogy a fiatalok számára biztosított legyen a foglalkoztatás,helyben maradhassanak. 
 
„Itt kapcsolódik össze a turizmus és a helyben maradás összefüggése. Amennyiben vannak munkahelyek, van turizmus, vannak bevételek, akkor sokkal inkább ott maradnak a fiatalok, mint egy olyan helyen, ahol ellenségként kezeik az üdülőtulajdonosakat vagy a turistákat” – érvelt az MSZP országgyűlési képviselője. 
 
Molnár Zsolt szerint beszélni kell azokról is, akik félig már életvitelszerűen élnek a tóparti településeken, számukra is élhetővé kell tenni a balatoni létet. 
 
A miniszternek nem azzal kellene rettegtetnie a lakosságot, hogy egyfajta magyar Floridává válik a Balaton, hanem sokkal inkább bérlakásépítési programot kellene kidolgoznia a kormánynak, a kis- és középvállalkozások támogatására, valamintaz üdülők felújítására kellene koncentrálnia. A fiatalok számára pedig elérhetővé kellene tenni a Balatoni nyaralást. 
 
Nagyszerű, hogy Navracsics Tibor végre felismerte, hogy ahogyan a sörrel együtt jár a hab, úgy a Balatonnal együtt jár a turizmus – összegzett sajtótájékoztatója végén Molnár Zsolt.

Kapcsolódó párttagok