mszp.hu
2023. október 06. 09:05

Molnár Zsolt: Soha nem szabad feladni a küzdelmet, ami a független, európai Magyarországért folyik

Molnár Zsolt: Soha nem szabad feladni a küzdelmet, ami a független, európai Magyarországért folyik
Az aradi vértanúk emléknapján, október 6-án koszorút helyezett el az aradi emlékműnél az MSZP pártigazgatója, Molnár Zsolt országgyűlési képviselő.

Videóüzenetében a politikus azt mondta, ezen a napon nem csak megemlékezni kell, hanem elgondolkodni a nemzeti függetlenségről, a patrióta politikusok kötelességtudatáról és az európai értékekről.

Nem csak gyászolni kell ezen a napon, hanem hitet is tenni a jövő mellett – fogalmazott. „Itt, ezen a megrendítő helyszínen önvizsgálatra van szükség” – mondta Molnár Zsolt, aki szerint el kell gondolkodni azon, mit üzen a jövő nemzedéke felé a 13 honvéd főtiszt, valamint gróf Batthyány Lajos kivégzése. Ez pedig nem lehet más, mint hogy egy független, erős, demokratikus, európai Magyarországra van szükség. Az MSZP pártigazgatója rámutatott, a vértanúk soraiban különböző nemzetiségű, más felekezetű főtisztek voltak, akik közül néhányan magyarul sem beszéltek, mégis a magyar függetlenségért haltak meg, „magyar szívük volt”. A jövő nemzedékének pedig azt üzenik, akiknek magyar szívük van, azok nem kirekeszthetők a nemzet fogalmából. 

A vértanúk halála nem volt hiábavaló, mert ugyan a szabadságharcot a nyugatról és keletről érkező, hatalmas túlerővel bíró, szentnek nevezett, ám annak nem tekinthető beavatkozás legyőzte, „de nem győzte le a magyar függetlenség gondolatát”. A kivégzést követően két évtizeddel létrejött a kiegyezés, mely elindította hazánkat a teljes függetlenség útján.

„A nemzet függetlenségéért együtt küzdött az arisztokrata származású gróf Batthyány Lajos és a jobbágyi sorból származó Táncsics Mihály, a későbbi magyar baloldal meghatározó alakja” – hívta fel a figyelmet Molnár Zsolt. Mint fogalmazott, a nemzeti függetlenséget már elérte Magyarország, azonban a demokratikus, erős Magyarországért még dolgozni kell. Soha nem szabad feladni, hogy a nemzet egyszerre legyen független, büszke, európai és demokratikus.

Egy olyan magyarságtudatra van szükség, ahol, akinek magyar szíve van, arról a nemzet gondoskodik, és polgárának tekinti. Molnár Zsolt kiemelte, a több mint ezeréves magyar történelem arra tanított, hogy a NATO büszke tagjának kell lenni, és úgy kell európai magyarnak lenni, hogy tagjai vagyunk az Európai Uniónak. Ez máig ható üzenet, minden patrióta politikus felelős azért, hogy ez megvalósuljon, aki pedig ezt kockára teszi, az nem magyar érdekeket szolgál – zárta gondolatait az MSZP pártigazgatója, Molnár Zsolt.

Kapcsolódó párttagok