2011. december 21. 14:03

Mosoly Akció Pesterzsébeten

Az MSZP adománnyal kívánta szebbé tenni a pesterzsébeti rászorulók karácsonyát.


A karácsony kicsinek és nagynak is régen várt ünnepe. A napi problémáktól kissé távolabb lépve családunk, szeretteink, barátaink körében értékelhetjük a mögöttünk hagyott évet, kipihenjünk annak fáradalmait és készülünk a következő időszak feladataira. Vannak azonban, akiknek a karácsony éjjele és napjai, akiknek az újév éjszakája nem a felhőtlen örömöt, nem a kikapcsolódást, nem a barátokat jelenti. Vannak, akiknek az ünnepek a nélkülözést, a senki által nem hallott vágyakat, vagy akár magányt jelentik.

Egy társadalom fejlettségét sok más tényező mellett az is kifejezi, hogy miként bánik az elesettekkel, a szegényekkel, a lemaradókkal. Az, hogy miként bánunk azokkal, akik ma segítségre szorulnak. Ezért is volt a karácsony mindig is fontos az MSZP-nek, s ezért indítjuk el minden évben Karácsonyi Mosoly Akciónkat. Az elmúlt években ruhákat vagy ajándéktárgyakat gyűjtöttünk, amelyeket még karácsony előtt eljuttattunk a rászorulóknak. Ebben az évben mintegy egy tonna szabolcsi almával, valamint csokoládéval ajándékoztunk meg fiatalt és időset egyaránt. Pesterzsébeten hat intézményhez juttattuk el gyümölcsadományunkat: az Anyaoltalmazó Alapítvány anyaotthonába, a Kapitánypusztai Nappali Melegedőbe, és a négy telephelyen működő Gondozó Központokba.  

Arra kérünk mindenkit, hogy aki teheti, ezekben a napokban, az év végén, karácsonykor szánjon egy kis figyelmet a velünk élő elesettekre, szegénysorban élőkre. Támogasson közvetetten, vagy közvetlenül egy arra rászoruló intézményt, elesett embertársunkat, vagy akár családot. Így lesz teljes az ünnep!

Lendvai Anna
önkormányzati képviselő, MSZP