mszp.hu | október 23.
2016. október 11. 13:10

Mossuk le a gyalázatot!

Mossuk le a gyalázatot!
Részt veszünk a civilek október 23-i rendezvényén.
A Magyar Szocialista Párt örömmel fogadta a civil szervezetek meghívását egy közös október 23-i rendezvényre. Elfogadtuk a meghívást, tagjainkkal és szimpatizánsainkkal részt veszünk a rendezvényen, a civil megszólalók mellett magunk is felszólalunk, mert a demokratikus szervezetek egymásra találását mérföldkőnek tartjuk az Orbán-rendszer leváltásához vezető úton.
 
Október 2-a és a Népszabadság elhallgattatása után mindennél fontosabb, hogy együtt ünnepelünk Budapesten, és megmutathatjuk, hogy van remény, van kiút az elmúlt években kialakult helyzetből. Bízunk abban, hogy minden demokratikus ellenzéki erő, legyen az civil vagy pártszervezet, egy időben és egy helyen fogja ünnepelni a forradalom 60. évfordulóját.
 
Az MSZP tiszteletben tartja a szervezők javaslatait, ugyanakkor a helyszínre vonatkozó döntésüket átgondolásra javasoljuk.
 
***
 
A tüntetés szervezőinek közleménye:
 
Megállapodtak a Mossuk le a gyalázatot tüntetés szervezői, az MSZP, a DK, a Párbeszéd és a MoMa képviselőivel, hogy idén közösen ünneplik meg október 23-át.
 
Budapest, 2016. október 11. Elérkezett az idő, hogy ne az számítson, ami szétválaszt bennünket, hanem az, amiben képesek vagyunk egyforma gondolatokat alkotni. Úgy érezzük, hogy velünk együtt sokan tartják még ma is fontosnak 56 törekvéseit: a szabadságvágyat, a humánus, nyitott, gazdagodó európai társadalom utáni vágyat.
 
A közelmúlt eseményei: az október eleji érvénytelen népszavazásra eltapsolt 17 milliárd, Rogán Antal miniszter helikopterezésével kapcsolatos hazudozás, Matolcsy György felelőtlen pénzszórása a Népszabadság kivégzése, újságírók megfélemlítése, a hatalom számára nemkívánatos személyek ellehetetlenítése mind olyan ügy, ami egyenként is tiltakozásra ösztönöz bennünket, de így együtt egy rendszer működésének új szintjét jelzik.
 
Az utóbbi napokban tárgyalásokat folytattunk a demokratikus pártok és civil szervezetek képviselőivel, keresve az együttműködés lehetőségeit. Ennek eredményeképpen idén közös demonstráció jön létre. Továbbra is folynak még tárgyalások különböző civil szervezetekkel és nyitottak vagyunk az LMP és az Együtt irányába is.
 
A pártelnökök és a szervezők megbeszélésén megállapodtunk abban, hogy október 23-án együtt állunk a színpadra, így adózva 1956 örökségének. és egyben így fejezve ki tiltakozásukat a sajtószabadság, a jogállamiság, és a társadalmi igazságosság csorbítása ellen. Ez az esemény kiindulópontja lehet annak, hogy az ország bajaira közösen keressük meg a megoldásokat, hiszen az ország rendbetétele mindannyiunk közös ügye.
 
Ezért várunk mindenkit október 23-án 15 órára!

Mossuk le a gyalázatot!

A Magyarországon élő emberek joggal érezhetik úgy, hogy a hatalmon lévők, azok hű szolgái és holdudvaruk kezeiben a közvagyon könnyen veszíti el „közpénz jellegét", miközben a nyomozóhatóságok sokszor akkor sem veszik észre a korrupciót, ha kiszúrja a szemüket. Az ország milliárdokat költ egy semmit el nem döntő népszavazásra.