mszp.hu | Belföld
2021. július 16. 10:27

Most 350 egészségügyi dolgozó, jövőre viszont mindenki ingyenes strandolását támogatja az MSZP

Most 350 egészségügyi dolgozó, jövőre viszont mindenki ingyenes strandolását támogatja az MSZP
Mindössze pár milliárdba kerülne az a támogatás, hogy Magyarországon valamennyi szabad víz melletti önkormányzati strandon mindenki számára ingyenes legyen a köztulajdonú vízhez való hozzáférés, a fürdés, felfrissülés lehetősége.

Jövő héttől egész hétvégére szóló strandbelépőket fog szétosztani az MSZP a szociális és egészségügyi dolgozóknak és családjaiknak – erről beszélt Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója csütörtök este az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

„300-350 hétvégi, tehát péntektől vasárnapig estig tartó strandbelépőt fogunk szétosztani (…) egészségügyi és szociális dolgozóknak és a velük nyaraló családtagjaiknak. (…) Ezt interneten keresztül meghirdetjük a jövő héten: igazolni kell majd, hogy szociális vagy egészségügyi dolgozó, és nyilván az egyedülálló szülök előnyt fognak élvezni, hiszen ők vannak a legnehezebb helyzetben” – mondta el Molnár.

Bejelentette, elkészült az MSZP beadványa a Gazdasági Versenyhivatalhoz is. Balatonfüred példáján keresztül illusztrálta – amelynek környékén egyáltalán nincs szabadstrand, és az önkormányzat 1700 forintot kér pusztán az elkerített köztulajdonú tóhoz való hozzájutásért –, hogy ezeket a kirívó eseteket az MSZP irreális és visszaélésszerű árképzésnek tartja, és a GVH-tól is azt várják, hogy ezt kimondja.

A szocialista politikus ismertette, úgyszintén célegyenesben van az AB-beadvány is, amely mögé már az összes ellenzéki frakció felsorakozott. Ez a beadvány utólagos normakontrollt kér azért, mert a mostani törvénnyel visszaélve a fideszes miniszterek és kormány folyamatosan kijátsszák az általános beépíthetőségi tilalmat.

A pártigazgató a strandbelépőkről elmondta, az önkormányzatok, főleg a kisebb önkormányzatok esetében a belépő is egy fontos forrás a strandok kulturált fenntarthatóságához, ezért ezt a pénzt kompenzálni kell, amihez mindössze néhány milliárd forint szükséges, az MSZP pedig programjában megteremti annak garanciáit, hogy ez jövő nyártól már mindenki számára biztosítva legyen.

„Egészen biztos vagyok benne, hogy az összellenzék, a köztársaság-párti kormány, mondjuk Karácsony Gergely vezetésével ezt a hagyományos, baloldali, szociálisan érzékeny és zöld gondolatot, hogy a természetes vizeink mellett ne kerítésekkel válasszuk el az állampolgárokat a közös kincsünktől, a Balatontól, hogy ezt az önkormányzati kompenzáció mellett meg lehet majd csinálni” – húzta alá.

Az előválasztási vetélkedésen belül az MSZP szerepéről kérdezve Molnár elmondta, „Mindenkinek fontos a saját közössége, (…) 10-en léptek ki tőlünk, és úgy 40-50-en be, de ez az egészséges verseny, (…) de a legfontosabb a kormányváltás és az MSZP szerepét ebben az előválasztás és Karácsony Gergely esetleges győzelme fogja kijelölni”.

Hozzátette, az emberek most nagyon jól látják, hogy milyen politika, milyen célok és vállalások köthetőek kimondottan a Szocialista Párthoz, az elmúlt hónapban több tucat új taggal kifejezetten fel is lendült az MSZP tábora. „A választók el fogják dönteni, hogy Karácsony Gergelynek, a mögötte álló pártoknak szavaznak-e bizalmat vagy nem, (…) de mi mindenképpen együtt fogunk küzdeni a megválasztott 106 jelölttel és a közös miniszterelnök-jelölttel” – hangsúlyozta az MSZP pártigazgatója.

Kapcsolódó párttagok