Most az NVI elnöke végzi a kopaszok feladatát – az MSZP az adatvédelmi hatósághoz fordult

Most az NVI elnöke végzi a kopaszok feladatát – az MSZP az adatvédelmi hatósághoz fordult
Az MSZP Péterfalvi Attilához, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnökéhez fordult, hogy a Nemzeti Választási Iroda (NVI) haladéktalanul adja ki azt a titkos belső utasítást, amely alapján a földügyben kezdeményezett népszavazást támogató aláírások hitelességét ellenőrzik.

Tettük ezt azért, mert az a dokumentum, amelyet az NVI időközben nyilvánosságra hozott, nem egyezik azzal a belső utasítással, amelyet szakértőink az ellenőrzések helyszínén láttak.
 
Minden jel arra utal, hogy az NVI több mint negyedmillió ember akaratát kívánja figyelmen kívül hagyni.  Most Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda vezetője végzi el azt a feladatot a Fidesznek, mint amit február 23-án a kopasz verőemberek csináltak. Ezúttal Pálffy Ilona kapta a megbízást, hogy elgáncsolja az MSZP Fidesz-ellenes népszavazási kezdeményezését.
 
Ha az NVI szempontjai törvényesek lennének, nem titkolnák azokat.
Ezek alapján joggal feltételezhető, hogy a titkos belső utasítás olyan rosszindulatú szempontokat tartalmaz, melyek célja, hogy minél több aláírást találjanak érvénytelennek.
 
Azt, hogy melyik aláírás érvényes, és melyik nem, a törvények és jogszabályok alapján kell meghatározni, méghozzá a lehető legnagyobb átláthatóság biztosításával.
 
Sem Pálffy Ilona, sem pedig a Fidesz nem blokkolhatja több mint negyedmillió ember akaratát!
 
MSZP
 
Bővebb információ: Gőgös Zoltán, elnökhelyettes