Most megkaptuk

Napok óta vártuk a Fidesz válaszát arra az egyszerű kérdésre, hogy sok-e 670 ezer forint egy 15 perces telefonos segítségért Orbán Viktor tanácsadójának. Simicskó Istvántól most aztán megkaptuk.

Az Orbán-kormány sportért felelős államtitkára egy tévéinterjúban elárulta: helyénvalónak tartja, hogy a Fidesz-tanácsadók negyedóránként akár 670 ezer forintot is kaszálhatnak a közpénzből.

Az MSZP szerint ez nemhogy nem helyénvaló, hanem egyenesen a pofátlanság nagykönyvébe való. Akkor, amikor Magyarországon már 4,3 millióan élnek a szegénységi küszöb alatt, több mint másfél millióan konkrétan mélyszegénységben tengődnek, több százezer gyermek pedig rendszeresen éhesen fekszik le aludni, az Orbán-kormány tagja hogy mondhatja a szemükbe, hogy az ő tanácsadóiknak semmi sem sok?

Nem egy Fidesz-politikus szerint akár havi 47 ezer forintból is meg lehet élni. Más fideszesek úgy gondolják, hogy nekik mindent lehet, akinek pedig nincs semmije, az annyit is ér. Ezek után már Simicskó István arcpirító nyilatkozata sem volt meglepő. Viszont a pofátlanságot és az igazságtalanságot egyformán csúcsra járató Orbán-kormány 2014-es leváltása sem lesz az.

MSZP