mszp.hu | Belföld
2021. szeptember 22. 13:51

MSZP-Párbeszéd: Falfestés helyett méltó lakhatást és fizetést a magyar embereknek!

MSZP-Párbeszéd: Falfestés helyett méltó lakhatást és fizetést a magyar embereknek!
A fideszesek szerint „nem életszerű” az emberek méltányos fizetése és lakhatása az ő adriai tivornyáik, dubaji kiruccanásaik és kastélyépítéseik azonban teljesen rendben vannak.

Az MSZP nem ért egyet, ahogy azzal sem, hogy egy csepeli falfestés elégséges megbecsülése lenne a járvány frontvonalában helytállt dolgozóknak.

Az MSZP-Párbeszéd szerint nemhogy életszerű, hanem egyenesen erkölcsi és hazafias kötelesség a bérek azonnali emelése, legalább adó-visszatérítés formájában – hangsúlyozta Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese, Csepel-Soroksár előválasztási országgyűlési képviselőjelöltje csütörtök délelőtti online sajtótájékoztatóján, a csepeli Kossuth Lajos utca 88 alatti panelház óriási falfestése elől bejelentkezve.

„A mögöttem látható falfestés a ház falán élő bizonyítéka annak, hogy a Fidesznek halvány gőze sincs arról, mi az igazi tisztelet és megbecsülés! Szentkirályi Alexandra, kormányszóvivő, Németh Szilárd, pacalügyi kormánybiztos és Borbély Lénárd, Csepel polgármestere úgy gondolták, hogy a járvány elleni védekezés frontvonalában dolgozóknak elég egy falfestés köszönetképpen” – emlékeztetett a kivezényelt iskolás gyerekekkel történt fideszes tempójú átadó akcióra Komjtáhi.

„Én azért jöttem ma ide ki, hogy több tízezer szociális szférában, egészségügyben dolgozó ember véleményét kinyilvánítsam! Dolgozó embereknek, akik a járvány alatt hősiesen küzdöttek. Rendőrök, honvédok, pedagógusok… Ők azt mondják, nekik nem elég egy falfestés, a tiszteletet, a megbecsülést nem így kell kifejezni! Kérdezzék meg akármelyiküket, hogy megelégednek-e egy falfestéssel a Fidesztől, vagy pedig inkább egy béremelés lenne a megoldás számukra” – tette hozzá.

Bejelentette, kormányra kerülése esetén az MSZP-Párbeszéd arra fog törekedni, hogy megemeljék a fizetéseket és adómentessé tegyék a minimálbért annak érdekében, hogy minél többet tudjanak hazavinni az emberek, hiszen „a tisztelet és a megbecsülés itt kezdődik”.

„Novák Katalin tegnap kifejezte a „megbecsülését” a pedagógusok felé is. Elmondta, hogy „nem életszerű” a béremelésük. De ugyebár, tisztelt nagyurak, a dubajozás, az adriai jachtozás, az úri huncutságok életszerűek, csak a dolgozó emberek béremelése, az nem” – jegyezte meg szarkasztikusan.

A szocialista politikus számon kérte, ha már az ominózus csepeli panelházat beállványozták és kifestették, miért nem szigetelték is le, aminek szerinte több haszna lett volna. „Megkérdezhették volna az itt lakókat, hogy minek örülnének jobban, egy ilyen falfestésnek, vagy annak, hogyha leszigetelik a házat és ezáltal csökkentik a rezsiköltségit és növelik a ház értékét! Persze a fideszes nagyurakat, hölgyeket nem érdekli, hogy mi van a festék mögött, hogy kik élnek a festék mögött”.

Komjáthi Imre ígérte, az MSZP-Párbeszéd a kormányváltás után újra fogja indítani a panelprogramot, azért, hogy akár önrész befizetése nélkül is legyen lehetőségük az embereknek felújítani a panelokat, lakásaikat és energetikai szempontból olyan korszerűsítéseket véghezvinni, ami egyrészt növeli a házak értékét, másrészt csökkenti a rezsiköltségeket.

„Ennek első lépése az, hogy el kell menni az előválasztásra, és az MSZP-Párbeszéd szövetség miniszterelnök-jelöltjére, Karácsony Gergelyre kell szavazni, Csepelen pedig Komjáthi Imrére” – hívott fel Csepel-Soroksár előválasztási országgyűlési képviselőjelöltje.

Kapcsolódó párttagok