mszp.hu | Belföld, Gazdaság
2021. május 21. 08:40

MSZP-s módosító javaslatok: mindenre lenne pénz a költségvetésben! Emelkedhetnének a nyugdíjak, duplájára nőhetne a családi pótlék!

A jövő évi költségvetésben lenne pénz arra, hogy a magyar emberek jobban éljenek! Az MSZP által benyújtott, 2670 milliárd forint átcsoportosításáról szóló módosító javaslatoknak megvan a fedezete.

Lenne pénz arra, hogy duplájára emelkedjen a családi pótlék, jelentősen emelkedjen a gyes és a gyet összege. Lenne fedezet az alacsony összegű nyugdíjak felzárkóztatásának megkezdésére. Emelkedhetne az ápolók, egészségügyi szakdolgozók fizetése, elkezdődhetne a kilométer hosszú várólisták csökkentése, és lenne pénz az orvos- és nővárhiány csökkentésére. Meglenne a pénz arra is, hogy a pedagógusok átlagosan 35 százalékos fizetésemelést kapjanak, az első diploma megszerzése ingyenes legyen, a hallgatói ösztöndíjak pedig 33 százalékkal emelkedjenek. Az MSZP módosító javaslatai a települések régóta esedékes fejlesztéseit is tartalmazzák.

Erre mind lenne pénz, mert a magyar emberek jól és sokat dolgoznak!

A Fidesz azonban ezt a pénzt nem az emberekre akarja költeni. Orosz és kínai adósrabszolgaságba taszítják az országot, a hitelbe felvett pénzt pedig ellopják, vagy a hóbortjaikra költik!

Ahhoz, hogy az emberek jobban éljenek, az MSZP módosító javaslatait el kell fogadnia az Országgyűlésnek. Minél hamarabb meg kell kezdeni a Fidesz által okozott károk jóvátételét, jövőre pedig a kormány- és korszakváltás után megkezdjük az ország újjáépítését.

MSZP