mszp.hu | Belföld | Andy Vajna közlemény
2017. október 12. 13:21

MSZP-s törvényjavaslat: a Fidesz nem adhat felmentést Vajna cégének a tisztességes adózás alól!

MSZP-s törvényjavaslat: a Fidesz nem adhat felmentést Vajna cégének a tisztességes adózás alól!
Az Andy Vajna kaszinóit üzemeltető cég ugyanúgy adózzon, mint bármely más magyar vállalkozás, és rá is ugyanazok az ellenőrzési és nyugtaadási szabályok vonatkozzanak – erről ad be törvénymódosítási javaslatot az MSZP. Az orbánista fideszes tolvajállam már eddig is kivételező jogszabályok tömegével évente legalább 7 milliárd forintot hagyott a kaszinótulajdonos zsebében, megkárosítva ezzel az államkincstárat, legutóbb pedig Varga Mihály engedélyezte Vajna cégeinek összevonását, s ez újabb milliárdokkal rövidítette meg az adókasszát.
A Fidesz ma felmentést ad Vajnának a tisztességes adózás alól. Vajna kaszinóiban nem kell blokkot adni, áfát sem kell fizetniük, pénztárgépeik nincsenek bekötve a NAV-hoz, és a cég gyakorlatilag a koncessziós díj alól is mentesül, mivel azt levonhatja az adójából. Ilyen jogszabályok Vajna cégén kívül senkire nem vonatkoznak. Ráadásul Vajna vállalkozása monopolhelyzetben van, és ő kapta meg az online szerencsejátékok piacát is.
 
Varga Mihály három évvel ezelőtt egy írásbeli kérdésemre válaszolva azt mondta: ha Vajna cégei nyereségesek lesznek, akkor abból a pénzből a gyermekétkeztetést fogják támogatni. Most hát jelzem a miniszter úrnak, hogy itt az idő: ne újabb milliárdokat dugjon Vajna zsebébe, hanem vegye el ezt a pénzt a kaszinók luxusprofitjából és teljesítse az ígéretét!
 
MSZP
 
Bővebb információ: Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselő