mszp.hu | Belföld
2021. május 05. 13:41

A kegyencek őrült kitömése helyett adómentes minimálbért!

A kegyencek őrült kitömése helyett adómentes minimálbért!
Újra többszörösét költenék a fideszes bárók a stadionokra, mint a minimálbér adómentessé tételére: megint nem a családokra költenek, pedig rengeteg pénz áll a rendelkezésükre.

Stadionok helyett a dolgozó családok szegénységének felszámolására költené a pénzt az MSZP, ez áll a „Kormányváltást! Korszakváltást!” című programjában – ismertette Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese online sajtótájékoztatóján szerda délelőtt, Csepelről bejelentkezve, ahol hamarosan egyéni jelöltként is megméretteti magát az ellenzéki előválasztáson.

„Gulyás miniszter úgy reagált az MSZP adómentes minimálbér javaslatára, hogy sokkal fontosabb a minimálbér fokozatos növelése. Akkor mivel magyarázzák a 25 év alattiak adómentességére vonatkozó javaslatot?” – tette fel a kérdést Komjáthi.

„Félreértés ne essék, utóbbival nincs problémánk, de a miért csak ez ért célt, a minimálbér adómentessé tételére tett javaslat pedig még nem? A minimálbér, amely idén mindössze 3,6%-kal emelkedett, mindössze havi 4321, azaz, napi 144 forintot jelent. Azt gondoljuk, hogy ez édeskevés” – mondta el.

Aláhúzta, a Magyar Szocialista Párt javaslata ez ügyben azt jelenti, hogy a legkisebb keresetűek havonta 25.000 forinttal többet kapnának, ami éves szinten 300.000 forint lenne. „Valamennyi magyar honfitársunk, aki jelenleg havi 321.000 forintnál kevesebbet keres, megnézheti nálunk, a Magyar Szocialista Párt honlapján közzétett bérkalkulátor segítségével, hogy mennyivel kapnának többet, ha az MSZP adómentessé tenné a minimálbért, valamint egy adójóváírással sávosan csökkentenénk valamennyi olyan honfitársunk adóját, aki jelenleg 321.000 forintnál kevesebbet keres”.

Az MSZP elnökhelyettese elmondta, pártja álláspontja szerint a Fidesz csak kifogásokat keres ez ellen, hiszen a pénz megvan rá. „Épp most döntöttek arról, hogy 600 milliárd forintot fordítanak újra stadionokra, miközben az MSZP javaslata 300 milliárd forintból megoldható. Ez azonnali és jelentős segítséget nyújtana a legkisebb keresetűeknek, hiszen láthattuk, hogy a Fidesz az elmúlt 10 évben letört azoknak a kenyeréből, akik éhesek, viszont teletömte azoknak a hasát, akik jóllakottak!” – emlékeztetett.

„A Magyar Szocialista Párt, a „Kormányváltást! Korszakváltást!”előválasztási ajánlatában, programjában olyan javaslatokat fogalmazott meg, amelyek segítik a magyar emberek mindennapjait, segítik a nyugdíjasok, diákok, munkájukból élő emberek mindennapjait, megélhetését! Keressék, olvassák, nézzék meg, mi a Magyar Szocialista Párt javaslata!” – buzdította nézőit végezetül Komjáthi Imr

Kapcsolódó párttagok