MSZP: a közszférában dolgozók tesztelésére kell költeni a beszedett büntetési pénzeket!

MSZP: a közszférában dolgozók tesztelésére kell költeni a beszedett büntetési pénzeket!
Orbán Viktor pénteki interjújában azt mondta, hogy a járvány elleni intézkedések megszegőit súlyosabb bírságokkal sújtják, ez a pénz pedig az államkasszába folyik.

Az MSZP szerint a Fidesz egy percig sem ülhet a büntetésből származó bevételeken, ezt az összeget azoknak a dolgozóknak a tesztelésére kell költeni, akik Magyarország működését biztosítják!

Ápolónők, pedagógusok, szociális dolgozók, óvónők, vasutasok, orvosok, tűzoltók, az állami és önkormányzati hivatalok munkatársai, vagyis a közszféra összes dolgozója számára garantálni kell a tesztelés nyújtotta védelmet, hiszen a hatékony védekezés alapfeltétele, hogy tudjuk: ki fertőzött és ki nem! Ráadásul a közszférában dolgozók fokozott veszélynek vannak kitéve, hiszen munkájukból fakadóan sok emberrel kell, hogy kapcsolatba lépjenek.

Miközben egyes környező országokban a teljes lakosságot tesztelik, hazánkban még mindig tétlenül nézi a kormány a járvány terjedését. Még mindig lehet olyan rendezvényeket, sporteseményeket tartani, ahol a biztonságos elkülönítés nem megoldható. Nem csoda, hogy naponta kapjuk az aggasztó híreket a fertőzöttek és az elhunytak számának növekedéséről.

Felszólítjuk a kormányt, haladéktalanul kezdje meg az érdemi munkát, növeljék a tesztelések számát, és a védekezési szabályok megszegése után beszedett bírságok összegét fordítsák a közszférában dolgozók tesztelésére.

Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója, országgyűlési képviselő

Kapcsolódó párttagok