mszp.hu | Belföld
2020. május 19. 12:16

MSZP: a rendeleti kormányzás nem vált be

MSZP: a rendeleti kormányzás nem vált be
A koronavírus-járvány elleni védekezést értékelték hétfőn az ellenzéki pártok napirend előtt az Országgyűlésben.

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője szerint, a rendeleti kormányzás nem vált be, a kormány nem válságot kezelt, saját pecsenyéjét sütögette, bosszúhadjáratot indított a budapestiek ellen, akadályozta a védekezésben az önkormányzatokat. A járvány kezeléséhez nem kellett volna különleges jogrend, az egészségügyi irányítás pedig megbukott, önálló minisztériumra és kompetens vezetőre van szükség – mondta.

A bértámogatással a kormánynak nem sikerül megállítania a leépítési hullámot – közölte. Szorgalmazta a szociális háló megerősítését, a nyugdíjemelést, hogy egy összegben fizessék ki a 13. havi nyugdíjat. Itt az ideje a cselekvésnek, propaganda helyett erre költsenek – javasolta.

Szijjártó Péter szerint, az ellenzék gyanúba keveri azokat a tisztességes magyar vállalkozásokat, amelyek segítséget kérnek a magyar kormánytól a munkahelyek megvédésére, pedig a tisztelet és köszönet hangján kellene róluk beszélni, mert rájuk támaszkodva nemcsak meg tudják menteni a gazdaságot, de ismét sikeressé is teszik.

Ha önök át tudták volna vinni a vizitdíjat, akkor a koronavírus elleni fellépés hogyan történt volna? – kérdezte.

Kapcsolódó párttagok