mszp.hu | Belföld | Egészségügy
2021. április 06. 14:31

A szociális ágazatban dolgozók is azonnal kapják meg az oltást!

A szociális ágazatban dolgozók is azonnal kapják meg az oltást!
A szociális ágazat dolgozói követelik és sürgetik, hogy a kormány tartsa be az ígéretét – ismertette keddi online sajtótájékoztatóján Korózs Lajos, az MSZP parlamenti képviselője, a Magyar Országgyűlés Népjóléti bizottságának elnöke.

Elmondta, immár 19 szociális ágazatban dolgozó szervezet követeli a szociális dolgozók azonnali oltását. „Mi, az MSZP részéről, figyelmeztettük a kormányt többször is, hiszen arról volt szó, hogy ők is be fognak kerülni a második körbe, de úgy tűnik, hogy közel sincs így! Letudták mindössze azzal, hogy a bentlakásos idősotthonokban dolgozókat oltották és azon kívül szinte senkit. Legfeljebb azokat, akik a kormányzati portálokon amúgy is regisztráltak és éppen sorra kerültek, pedig januárban felmérték, hogy kik hajlandók az oltási programban részt venni. Ennek ellenére vannak olyanok többezres nagyságrendben, akik a mai napig nem kaptak védőoltást” – húzta alá Korózs.

„Az is kiderült, hogy elvétve tesztelték őket, holott itt kormányzati társadalompolitikai és szociálpolitikai intézkedésekről van szó!” – hívta fel a közvélemény figyelmét.

„Azt követeljük a szociális ágazatban dolgozóknak, ami más ágazatokban kijárt: Minden egyes szociális ágazatban dolgozót be kell oltani” – követelte.

A szocialista politikus elmondta, a védekezés emberéletekben mért „sikere” elmaradt, helyette az látszik, hogy a jelenlegi magyar kormány nem teljesített különösebben jól. „Rejtve maradnak a fertőzések: kaotikus korlátozási intézkedéseket és vezényléspolitikát folytat a kormány. Felszínre került az ellátórendszer minden hiányossága, rosszul pozícionálták az oltási programot” – hangsúlyozta.

Követelte, a szociális ágazat valamennyi dolgozóját oltsák be, így a falugondnokokat, a szociális étkeztetésben és a házi segítségnyújtásban dolgozókat, a támogató szolgálatoknál tevékenykedőket, az utcai szociális munkásokat és a nappali ellátásban dolgozókat is.

„Követeljük azt is, hogy ahol igazolt a fertőzés, ott mindenki számára a költségvetésből finanszírozott ingyenes tesztet biztosítsanak, és abban az esetben, ha mindezek ellenére az ágazatban dolgozó is megbetegszik, biztosítsák neki a 100%-os táppénzt is” – szólította fel a kormányt a Népjóléti bizottság elnöke.

Kapcsolódó párttagok