mszp.hu | Külföld
2023. április 24. 09:12

MSZP: Az európaiak jólétének jövője az igazi szocialistákon múlik - Portugália példát mutatott!

MSZP: Az európaiak jólétének jövője az igazi szocialistákon múlik - Portugália példát mutatott!
Vasárnap Portugáliában, Portóban újra összegyűltünk, mi, igazi szocialisták és szociáldemokraták, hogy megünnepeljük a portugál szocialisták 50. születésnapját, és újra hitet tegyünk az Európai Unió egysége és társadalmainak jóléte mellett. Azt a politikát ünnepeljük, amely a válságok idején nem megszorított, hanem az uniós forrásokat arra használta, amire kellett: a saját állampolgárai védelmére.
Portugália hasonló méretű, lakosságszámú és gazdasági fejlettségű ország, mint Magyarország, mégis van egy nagy különbség. Miközben Portugália jelenlegi szocialista miniszterelnöke, Antonio Costa jóléti politikát folytat, jól használva fel az uniós forrásokat, addig Orbán az elmúlt 13 évben elherdálta a hazánknak juttatott hatalmas összegű uniós forrásokat, most pedig már lehívni sem tudja azokat. Mi, MSZP-sek azt szeretnénk az európai szocialista barátainkkal együtt, hogy Magyarországra megérkezzenek az uniós források, és a magyar emberek nyertesek legyenek az EU-ban. Változás kell, fordulat Magyarországnak, embereket segítő politika.
 
Néhány hónappal az uniós választási kampány indulása előtt fontos, hogy együtt legyünk, hogy az azonos értékalapon lévő pártok közösen megmutassák erejüket, az európai baloldal erejét, kifejezve együttműködési törekvéseinket az uniós választásokon után is.
 
Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke

Kapcsolódó párttagok