mszp.hu | Belföld
2023. február 03. 17:05

Demokratikus, jóléti fordulatot Magyarországnak

Demokratikus, jóléti fordulatot Magyarországnak
Fordulat Magyarországnak címmel évadnyitó rendezvényt tartott a Magyar Szocialista Párt. Felszólalt Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre, a párt két társelnöke, Hiller István, a Választmány elnöke, Tüttő Kata budapesti főpolgármester-helyettes. Szó volt az előválasztásról, összefogásról, a 2024-es választásokról, a magyarokat sújtó problémákról, megélhetési válságról.
Hiller István nyitóbeszédében arról beszélt, Magyarországnak nem kényszerből kell az Unió tagjának maradnia, hanem azért, mert a hazánkat az Európai Unió büszke és értékeit jól képviselő tagjának akarjuk most is és a jövőben is. Köszöntötte az eseményen részt vevő jászberényi győztes MSZP-s képviselőket és a helyszínen lévő szakszervezeti vezetőket.
 
Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke beszédét azzal kezdte, nem akkor nehéz baloldalinak lenni, amikor minden rendben megy egy országban, hanem akkor nehéz, amikor semmi sem megy rendben. Márpedig az elmúlt 10 év az nem sikeres volt, ahogy azt Orbán Viktor állítja, hanem egy elvesztegetett időszaka Magyarországnak.
 
"Én azt gondolom baloldali emberként, szociáldemokrataként, hogy nem kell ennek így lennie, nem eleve elrendeltetett, hogy Magyarországon így maradjon ez a helyzet és ezt kell megérteni, azért kell az MSZP-t erősíteni és azért kell az MSZP-t felemelni és azért kell az MSZP-nek hallatni a hangját Magyarországon, hogy ebben az országban fordulat történjen. Elsősorban egy demokratikus fordulatot, másodsorban pedig egy jóléti fordulatot kell végrehajtani" – mondta Kunhalmi Ágnes.
 
 
A Fidesz nem fogja ölbe tett kézzel nézni, hogy a demokratikus városvezetők újrázhassanak, ki akarják majd takarítani az önkormányzatokból az ellenzéki politikusokat.
 
Az együttműködés és a megegyezés elkerülhetetlen lesz a 2024-es önkormányzati választásokon. Ezt bizonyítja az időközi önkormányzati választás, Jászberény is.

Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke a biztonságot emelte ki. Azt mondta, estig tudná sorolni a problémákat, de inkább a megoldásra kell fókuszálni, méghozzá baloldali megoldásokra.
 
Az Orbán-kormány magára hagyta az embereket, tömegek útját zárták el a boldogulás elől.
 
A szocialisták az emberek jólétét helyezik a tőke és az egyéni érdekek elé. Meg kell határozni az emberhez méltó élet feltételeit, és azt biztosítani kell, biztonságos munkahelyeket kell teremteni, az ingyenes közszolgáltatásokat mindenkinek elérhetővé kell tenni, finanszírozható, mindenki számára hozzáférhető orvosi ellátást kell biztosítani, - elegendő szakemberrel, minőségi közoktatásra és szabad egyetemekre van szükség!
 
A Magyar Szocialista Párt határozott szándéka, hogy
  1. legyen egy világos szolgáltatási kör, ami minden magyart megillet, amit az állam mindenképpen biztosít, hogy emberek tudjunk maradni.
     
  2. az állam egyet hátrébb lép, és azt mondja, hogy az alapvető élelmiszerekből nem szedünk adót. Nullás kulcs, nulla adó.
     
  3. Felzárkóztatjuk az alacsony nyugdíjakat és 13. havi juttatásként 205 ezer forintot minden nyugdíjas kapjon meg!

Az MSZP minden erejével a dolgozókat védi, annak megélhetését és biztonságát szolgálja.

Olyan Magyarországot akarunk, ahol a munkavállalót nem lehet kisemmizni és kizsigerelni! Erős szakszervezetekre van szükség, mert ahol erős szakszervezet van, ott nincs bérharc és több jut a dolgozóknak – mondta Komjáthi Imre.

Biztonságot a fiataloknak, biztonságot a dolgozóknak, biztonságot a nyugdíjasoknak! Biztonságot minden magyarnak! Ezt csak mi tudjuk megcsinálni: az igazi baloldal  - zárta beszédét az MSZP társelnöke.

Tüttő Kata, Budapest főpolgármester-helyettese a 2024-es önkormányzati- és EP választásról beszélt.
 
Izgalmas év elé nézünk, két választás lesz és két küldetésünk van. Az első, meg kell védjük az önkormányzatainkat, meg kell védjük az önkormányzatiságot. Az önkormányzatok jelentik ma a demokrácia utolsó tartalékait ebben az országban – mondta az MSZP alelnöke.
 
Az EP-választásokkal kapcsolatban megjegyezte, hogy az európai szociáldemokratáknak többségbe kell kerülniük az Európai Parlamentben, ehhez pedig az MSZP-re is szükségük van.
 
Majd fővárosi sikerekről, Tóth József, XIII. kerületi polgármester hosszú ideje tartó eredményes vezetéséről és a szombathelyi bérlakásprogramról beszélt.
 
Míg Orbánék kisvasutat építenek, kínai elit egyetemet finanszíroznak, postákat zárnak be, hétszeresére emelik a gáz árát, ellehetetlenítik a sztrájkot, stadiont építenek, bevezették veszélyhelyzeti közlöny-kormányzást vagy az alapján ítélik meg az embereket, hogy mennyije van, addig a baloldaliak érdekegyeztető fórumot hoznak létre, bérmegállapodást kötnek, újra nyitják a postát, csökkentenék a várólistákat, rezsicsökkentést hajtanának végre.
 
Kunhalmi Ágnes teljes beszéde itt olvasható
Komjáthi Imre teljes beszéde itt olvasható.
Tüttő Kata teljes beszéde itt olvasható.

Kapcsolódó dokumentumok

Kunhalmi Ágnes beszéde.pdf ( 71.25 kB )
Komjáthi Imre beszéde.pdf ( 71.16 kB )
Tüttő Kata beszéde.pdf ( 57.05 kB )

Kapcsolódó galéria: Fordulat Magyarországnak!

A további képek megtekintéséhez kattintson ide »