Kiskunfélegyháza
2012. október 15. 10:50

MSZP Kiskunfélegyháza: Határozatlan a városvezetés!

Újabb törvénytelenségre, jogsértésre hívta fel a figyelmet a Magyar Szocialista Párt kiskunfélegyházi szervezetnének sajtótájékoztatóján a közvélemény figyelmét Horváth Tamás a párt helyi alelnöke. A városban többek között a sportcsarnokot illetve a strandot üzemeltető Kiskun Szabadidő és Sport KFT-nél elmúlt időszakban lezajlott belső vizsgálat számos pénzügyi és számviteli szabálytalanságra derített fényt, melynek nyomán a képviselőtestület ismeretlen tettes ellen feljelentést tett. A szocialisták véleménye szerint azonban az itt felgyülemlett hiányosságok csak a jéghegy csúcsát jelentik, a problémák jelentős része a városvezetés határozatlanságából, hanyagságából fakad!

 


A cég működéséhez elengedhetetlen dokumentumok – pl. SZMSZ – lassan egy éve nem kerültek elfogadásra mely a képviselő-testület hatáskörébe tartozik, és melyeknek hiánya akadályozza a cég szabályos működését. Horváth Tamás a szabálytalanságok felsorolásánál kifejtette, hogy a cég felügyelőbizottsága az év elején megszűnt mivel tagjainak mandátuma lejárt vagy lemondtak maguktól a tisztségről. A bizottság újbóli felállítását a képviselőtestület február óta képtelen létrehozni ezzel a legalapvetőbb törvényi előírást is megsértik. Ezt orvosolandó az MSZP Horváth Tamást jelölte a múlt hónapban a bizottságba, ám a kormánypartiak illetve a többi párt képviselői sokadszorra nem delegáltak tagokat a bizottságba ezzel újból meghiúsítva a törvényesség helyreállását.

Az ellenőrizetlen és bizonytalan pénzügyi helyzetnek köszönhetően az elmúlt 2 évben közpénzek szabályos felhasználása veszélybe került! A szocialisták felszólítják a város vezetését, mihamarabb állítsák fel a kellő szakértelemmel bíró ellenőrző testületet valamint alkossa meg a cég működéséhez szükséges hatáskörbe hozzá utalt szabályozásokat, ne aszisztáljon tovább a törvénytelenséghez!

MSZP Városi Szervezete
Kiskunfélegyháza