mszp.hu | Belföld
2020. február 17. 23:19

MSZP: Kizsákmányolás és hazug évértékelés helyett összefogásra építő fejlődést!

MSZP: Kizsákmányolás és hazug évértékelés helyett összefogásra építő fejlődést!
A hazug, honfitársait nyomorba döntő orbáni vízió helyett, a magyar emberek összefogására építő fejlődést valósít meg 2022-ben az az MSZP – jelentette be vasárnap a szocialisták budapesti sajtótájékoztatóján Tóth Bertalan, az MSZP elnöke.
„A miniszterelnöki évértékelőjét hallgatva, az jutott eszembe, Orbán Viktor egy egyszemélyes fake news-gyár” – mondta Tóth Bertalan – aki szerint az öntömjénezésen túl a miniszterelnök egy párhuzamos világot is felépített, ahol saját sikeriről beszélt, miközben a mindennapi emberek életéről semmit nem mondott. 
 
„Nem beszélt arról, hogy 340 forintos az euró, közel 5 százalékos az infláció, és az élelmiszerárak drasztikusan megemelkedtek” – mondta a szocialisták elnöke és emlékeztetett, hogy a nyugdíjemelés mértéke is csak 2.8% volt. „Kifosztják a nyugdíjasokat és munkavállalókat is, hiszen mind a nyugdíjak, mind a bérek jelentősen veszítettek értékükből a forint gyengülése miatt”. 
 
Az MSZP frakcióvezetője hiányolta az évértékelőből az egészségügy és az oktatás tragikus helyzetének említését; nem szólt a kórházi ellátás hiányosságairól, az orvos-elvándorlásról, de arról a közmegvetésnek örvendő, agymosó Nemzeti Alaptantervről se ejtett szót a miniszterelnök, amely elviselhetetlen terheket ró tanárra és diákra egyaránt. „Nem beszélt a jövőnkről!” – foglalta össze az embereket testközelből is érintő problémákat Tóth.
 
Az MSZP elnöke nehezményezte, hogy Orbán nem beszélt a munkavállalók helyzetéről sem. „Láthatjuk, hogy a bérhelyzet a visegrádi országok közül Magyarországon a legrosszabb. Ma a munkavállalók nem jönnek ki a bérükből, kizsákmányolják őket, pedig a magyar dolgozókat tisztelet illeti és megfelelő bér is!” – hangsúlyozta Tóth Bertalan.
 
„Beszélt viszont a gyűlöletkeltésről, amiről konzultációt akar indítani az a kormányfő, aki az ügyészségen keresztül maga védi a bűnözőket. Az a kormányfő beszél munka nélkül szerzett jövedelemről, akinek a környezetében csak olyanokat találunk, akik munka nélkül hatalmas nagy jövedelmeket szereztek” – emlékeztetett és kiemelte, félő, hogy az EU-s klímavédelmi pénzeket is Mészáros fogja lenyúlni.  „Láthatjuk, hogy mit műveltek a Mátrai Erőművel, hogy hogyan tiltják be a szélerőműveket Magyarországon, hogy a panelszigetelési programot hogyan vették ki a klímavédelmi programból, holott az pont azt szolgálta volna, hogy segítse az emberek mindennapjait” – utalt a kormányzati korrupcióra, az emberektől ellopott százmilliárdokra.
 
Összegezve Tóth elmondta, az orbáni világ, egy nem létező világ, de van alternatíva. „Mi, gyűlöletkeltés helyett az együttműködésben és a mindennapi emberek problémáinak kezelésében hiszünk! Együttműködünk a magyar emberekkel és ellenzéki pártokkal annak érdekében, hogy a tavaly október 13-i önkormányzati választás után 2022-ben is egy új Magyarországra ébredjünk. Olyanra, amely a mindennapi emberekért küzd, segíti életüket, és valódi klímavédelmi programot terjeszt majd eléjük. Ahol azok a célok, amelyeket közösen megfogalmazunk, mindig a magyar embereket fogják szolgálni!” – vázolta pártja céljait Tóth Bertalan, a Magyar Szocialista Párt elnöke. 

Kapcsolódó párttagok