mszp.hu | Belföld
2023. február 03. 14:21

Magyarországot az Európai Unió büszke és értékeit jól képviselő tagjának akarjuk tudni

Magyarországot az Európai Unió büszke és értékeit jól képviselő tagjának akarjuk tudni
Politikai évadnyitót tartott pénteken délután az MSZP. Hiller István az MSZP Választmányának elnöke a nyitóbeszédben köszöntötte a jelen lévő jászberényi győztes képviselőket és a helyszínen lévő szakszervezeti vezetőket is.
Az MSZP abban hisz, hogy Magyarországnak nem kényszerből kell az Unió tagjának maradnia, vagy nem azért, mert nem tudunk onnan kimászni, hanem azért, mert a hazánkat az Európai Unió büszke és értékeit jól képviselő tagjának akarjuk most is és a jövőben is.
 
"Büszke magyarok és büszke európaiak közössége nevében köszöntöm Önöket. Egy olyan közösség – az MSZP – nevében, amely több százezer magyar képviseletében szólhat, és ezt a képviseletet hazafias kötelességének tartja. Egyszersmind akarja és vállalja is magyarság és európaiság közösségének nagyszerű ügyét" - kezdte beszédét Hiller István, az MSZP alelnöke, a párt pénteki évindító rendezvényén.
 
A szocialista politikus úgy véli nem elég a Szent István-i példát az év egy napján – augusztus 20- án – emlegetni.
 
"Nekünk meggyőződésünk az év minden más napján is, hogy Magyarországnak akkor jó, ha értékeit, hagyományait és érdekeit vállalva a jövőbe lát, a Nyugathoz, az Unióhoz tartozónak tudja és akarja magát, ezt a hazát" – mondta Hiller.
 
Aki így gondolkodik, az társunk és lehetséges szövetségesünk, aki ezzel ellenkezőleg, az politikai ellenfél – mondta az MSZP alelnöke.
 
"Az MSZP kötelességének tartja a magyarság és európaiság közösségét védeni. A szocialisták számára ez országosan és helyben is fontos: Soprontól Pesterzsébetig és Nagykanizsától Jászberényig. Apropó Jászberény! Tisztelet és köszönet a jászok városában élőknek, azoknak a helyieknek, akik egyértelműen és határozottan elmondták, mit és hogyan akarnak, és kikre bízzák képviseletüket. Örömmel és tisztelettel köszöntöm annak a nagyszerű csapatnak az MSZP-s tagjait, akik ezt a bizalmat rengeteg munkával elnyerték. Örülök, hogy itt van velünk Jászberény négy új képviselője, a mi társaink: Balogh Béla, Bethlendy Béla, Dr. Kertész Ottó, Verseginé Utasi Erzsébet" - zárta sorait Hiller István.

Kapcsolódó párttagok