mszp.hu | Belföld
2021. szeptember 02. 12:22

Népszavazás fogja igazolni, hogy a Fidesz nem az emberekért kormányoz – le kell váltani őket!

Karácsony Gergely népszavazási kezdeményezése révén az emberek most kimondhatják: elvárják a mostani és májustól az új kormánytól, hogy végre rájuk költsön; nemcsak a tisztességes bér fontos, hanem, ha kell, az álláskeresési támogatás is.

Az emberek most egyértelműen ki fogják fejezni, hogy nem kérnek többé Orbán bandájából, amely korrupcióval tömi a saját zsebét, miközben filléres részfoglalkoztatásokon kívül a magyarok égbekiáltóan nagy többségének egyre kevesebb munkája, pénze van – mondta Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese, Csepel-Soroksár országgyűlési képviselőjelöltje csütörtök délelőtti online sajtótájékoztatóján, Csepelen.

„A KSH adatai szerint nemhogy három hónapig kellene járnia az álláskeresési járadéknak, hanem bizony most már meghaladta 93.000 embernél az egy évet, amit álláskereséssel tölt: 14,5 hónap jelenleg. Ez csúcsot döntött 2012 óta, és a tavaly augusztusi adatokhoz képest közel 20%-os növekedést mutat azoknak a száma, akik több mint egy éve keresnek munkát” – mutatott rá.

Emlékeztetett, az MSZP folyamatosan követelte, hogy az álláskeresési járadék idejét emeljék 9 hónapra, és annak minimum összege 100.000 forint legyen.

„Most végre a Nemzeti Választási Iroda átengedte Karácsony Gergely Jövővédő népszavazásának két kérdését: az emberek el fogják mondani ezen a népszavazáson, hogy nem kérnek a Fudan Egyetemből, és el fogják mondani, hogy igenis 9 hónapig járjon az álláskeresési járadék!” – vetítette előre.

Mindemellett figyelmeztetett, a végső garanciát a pozitív változásokra a kormányváltás jelenti. „Közös feladatunk van ez ügyben!” – nyomatékosította. „Arra van szükség, hogy eljöjjenek szeptember 18-tól az előválasztásra és szavazzanak Karácsony Gergelyre, a becsületes többség jelöltjére! Szavazzanak az összefogás jelöltjeire, szavazzanak az MSZP-Párbeszéd-LMP szövetség jelöltjeire: szavazzanak közös jövőnkre!” – hívott fel az MSZP elnökhelyettese, Csepel-Soroksár országgyűlési képviselőjelöltje.