mszp.hu | Belföld | Európai Unió
2019. április 04. 14:02

MSZP – Párbeszéd: Busszal indította kampányát az egyetlen közös lista

Az egyetlen közös listát állító MSZP-Párbeszéd szövetség elindította kampányát.
Személyesen fogják elvinni az üzeneteiket a választókhoz annak érdekében, hogy minél több Európa-párti képviselő kerüljön be az Európai Parlamentbe.
 
Tóth Bertalan, az MSZP EP-listavezetője elmondta, hogy a kampány során több, mint száz települést fognak felkeresni azért, hogy minél több választóval megismertessék a Haza, Szeretet, Európa elnevezésű programjukat. A piros-zöld szövetség a szociális Európa megvalósítását tűzte ki céljául, amely jelentősen javítana a magyarok életkörülményén is. Ehhez azt akarják elérni, hogy Európában a minimálbér összege 236 ezer, a minimális nyugdíj 95 ezer, a családi pótlék 47 ezer, a termőföldek után járó támogatás pedig hektáronként 95 ezer forint legyen. Ezek mellett pedig a világrekorder magyar áfát 20%-ra csökkentenék és bevezetnének egy új hallgatói ösztöndíjprogramot.
 
A szocialista politikus szerint a Fidesz a néppárti tagságának felfüggesztése után már nem tudja Magyarország érdekeit képviselni, mert elveszítette európai érdekérvényesítő képességét. Kiemelte, hogy ráadásul erre egy, a hazánk számára nagyon fontos időszakban került sor, hiszen most fogják elfogadni az Európai Unió költségvetését. Úgy véli, hogy miután a Fidesz partvonalra került, az MSZP-Párbeszéd szövetségre hárult a feladat, hogy Magyarország érdekeit képviselje az unióban, mivel a két párt továbbra is az európai politikát meghatározó két pártcsalád tagja. 
 
Barabás Richárd, a Párbeszéd politikusa úgy véli, hogy a piros-zöld szövetség nem jelenet mást, mint „az egyenlőség felelősségének kiterjesztését a jövőre.” Szerinte az MSZP és a Párbeszéd egy olyan jövőt kínál Magyarországnak és Európának, ami a fenntarthatóság, az egyenlőség, a szolidaritás és a biztonság útján halad előre.
 
Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke elmondta, hogy a következő időszakban az EP-képviselőjelöltekkel közösen fogják elvinni több tízezer embernek a Haza, Szeretet, Európa programjuk üzeneteit.