MTI
2011. január 11. 18:05

MSZP: Schmitt Pál badarságokat beszél

Az MSZP szerint Schmitt Pál "badarságokat" beszél, amikor azt mondja, Magyarországon sajtószabadság van.

Török Zsolt, a párt szóvivője az MTI-nek kedden azt mondta, minden magyar polgár és az unió is látja, hogy a legkevésbé sem lehet sajtószabadságról beszélni. Hozzátette: eddig a közmédia élére a "Fidesz-KDNP bűnszövetség" által jelölt és megválasztott embereket helyeztek el, de minden határon túlmentek akkor, amikor a kereskedelmi TV2 hírpolitikai tanácsadójának "neveztették ki" Pindroch Ferencet, aki a HírTV-nél dolgozott.

Schmitt Pálnak a nemzet egységét kellene megjelenítenie, e helyett lejáratja Magyarországot felelőtlen nyilatkozataival - mondta a szóvivő. Az államfő kijelentése azt tükrözi, hogy vagy pártpolitikai feladatokat lát el, vagy nincs tisztában a jelenlegi helyzettel - közölte. Az MSZP ezért arra kéri az Schmitt Pált, hogy gondolja meg szavait.

A köztársasági elnök kedden a Magyarországon akkreditált diplomáciai missziók vezetőinek tiszteletére adott újévi fogadáson azt mondta: Magyarországon teljes és maradéktalan sajtószabadság van, ha az új médiatörvény szövege nem felel meg a közös európai mércének, "nyitottak vagyunk annak átgondolására".